İlimiz amatör futboluna karşılıksız olarak uzun yıllar futbol, antrenör, idareci olarak hizmet ettikten sonra Türkiye’de amatör sporun birleştiği “Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu”nun ilimizde kurucusu olup Genel Başkanlığını uzun yıllar yaparak ilimizdeki amatör futbolun gelişmesine öncülük yaptıktan sonra görevini kendisiyle birlikte uzun yıllardır çalışan Orhan Küçüksağrıcı’ya bırakan İsmail Bursalıoğlu’nun vefat ettiği haberini duyunca çok üzüldüm.

Öncelikle merhum İsmail Bursalıoğılu’na Allah’tan rahmet diliyorum. Kederli ailesine başsağlığı diliyorum. Futbolun içinde olanların “DEDESİ” artık aramızda yok. O gönüllerde bıraktığı izlerle yaşayacak. Hayatı boyunca bir çok insanın elinden tutmuştur. Amatör futbolun içinde olan herkesin mutlaka “Dedeyle”  muhabbeti olmuştur.  Gönüllere girmek, gönüllere iz bırakmak kolay değildir.

DEDE bunu başarmıştır. İlimizde futbolun gelişmesi için çalmadık kapı bırakmamıştır.  Hangi iktidar olursa olsun tüm siyasilerle kurduğu iyi diyalogları sayesinde futbol adına istediğini alarak amatör sporun hizmetine sunmuştur.  Yaptığı görevinde kendisine özel bir talebi olmamıştır. Başında olduğu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonuna evinden, ailesinden daha fazla zaman ayırmıştır. ASKF’ye her giden kişi karşısında DEDE’yi bulmuştur.  Kurumun parasına sahip çıkmıştır. Düzenlediği ödül gecelerinin maliyetini bile mümkün olduğu kadar kurumdan karşılamazdı, sponsorlar aracılığı ile ASKF ‘ye destekler sağlardı.

Afyon futboluna sayısız futbolcu yetiştiren DEDE İsmail sayesinde birçok amatör futbolcu resmi kurumlara, belediyelere işe girerek geleceğini kurtarmıştır.  Böyle bir adamdı. Çabuk öfkelenirdi. Haksızlığa tahammül edemezdi. İdarecilik ve antrenörlük yaptığı yıllarda kendisi ile tanıştım. Kurtuluş caddesinde oto döşemecilik yaptığı yıllarda keşişti yollarımız. Evimiz sanat okulunun arkasındaydı.  Ben ise hem ortaokula gidiyor, hem de kurtuluş caddesi üzerinde bulunan iki kahvehanenin önlerinde ayakkabı boyacılığı yaparak okul harçlığımı çıkartıyor, boş vakitlerimde ise sanat okulun bahçesinde futbol oynuyordum. 

 Kendisi mahalle gençlerinin yer alacağı Sümerspor’u kuracağını seçmelerin şimdi Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonunun bulunduğu yerde yapılacağını idmanlara katılmamı istedi. Toprak sahada İbrahim Eşit hocamın yaptırdığı idmanlara katıldım. Yaklaşık 100 kişilik gruptuk. Hocamız her idman sonrası oluşturacağı kadroda yer alamayacak olan oyuncuları eledi. İlk 20 kişilik kadroya seçilmiştim. Kulübümüz kurulmuş, lisanslarımız çıkmıştı. İsmail Bursalıoğlu başkanlığında, İbrahim Eşit hocanın antrenörlüğünde kurulan Sümerspor daha ilk yılında Afyon futbolunda ses getirmişti.  Afyonspor’un sahipsiz kaldığı dönemlerde elini taşın altına sokan DEDE İsmail kulübün yönetimsiz kalmasına gönlü razı kalmamıştır. Yönetimler oluştuğunda amatör spora hizmete devam etmiştir.

DEDE ile başlayan dostluğumuz uzun yıllarca devam etti. Her zaman sevgi ve saygı çerçevesinde devam eden ilişkimizde hiçbir zaman olumsuzluk yaşanmadı.  Tam tersine Basının içerisinde olmam nedeniyle  çok görüşürdük. En azından beni telefon ile arar ilimiz sporunda görmüş olduğu yanlışlıkları bana aktarırdı. Bazen de kendisi köşe yazıları yazardı. İlimizin yerel gazetelerinde bu yazıları yayınlanırdı. Bazende ondan aldığım bilgiler eşliğinde haberler yapardım. Bugün futbolda bir yere geldiysem kendisinin bende emeği çoktur.  Aramızdan ayrılan DEDE’miz son yolculuğunda bile amatör futbolun içerisinde olan bizleri bir araya topladı. Cenazesinde başta yetiştirdiği futbolcular olmak üzere, il merkezi ve ilçelerden gelen çok sayıdaki antrenör, idareci ve eski futbol hakemlerini gördüm. Kendisine Allah’tan rahmet kederli ailesine sevenlerine de başsağlığı diliyorum.