Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Av. Burcu Köksal, her geçen gün zafere bir adım daha yaklaştığını belirterek Afyonkarahisar’ın kangren olmuş sorunlarından biri olan trafik çilesine dikkat çekti.

BATTI ÇIKTILAR, BAĞLANTI YOLLARI, ALT VE ÜST GEÇİTLER YAPILACAK

Trafiğin içinden çıkılamaz bir hal aldığını vurgulayan Belediye Başkan Adayı Köksal, kentin farklı noktalarına battı çıktılar, bağlantı yolları ile alt ve üst geçitleri yapılacağını söyledi. Köksal, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Afyonkarahisar’ın en büyük sorunu olan trafik sorununu da çözeceğiz. Bu konu gerçekten içinden çıkılmaz bir hal almış durumda. Bununla ilgili biz Ankara yolu Fuar Kavşağı’na bir battı çıktı yapacağız. Yine İkinci Küçük Sanayi Sitesi giriş ve çıkışlarını daha kolay bir hale getirmek için Hoca Ahmet Yesevi Kavşağı’ndan İkinci Küçük Sanayi Sitesi’ne ulaşımı sağlayacak Akarçay Köprüsü ve bağlantı yollarını tamamlayacağız. Belirli yerlere üst geçit yapılması gerekiyor örneğin Park Afyon’un olduğu bölgede çok ciddi bir trafik sıkışıklığı var. Bunun gibi yerlere alt ve üst geçit çalışmaları yapacağız” dedi.

İstifa et! İstifa et!

OTOPARK SORUNLARI ÇÖZÜLECEK

Başkan Adayı Köksal, trafik için acil eylem planları ortaya konulması gerektiğini belirterek şöyle devam etti: “Uzun çarşı trafiğe kapatılmış. Dışarıdan birisi geliyor aracını park edecek, yer yok. Oradan bir lokum, sucuk alacak aracını park edemiyor. Bizim acilen o bölgedeki otopark sorununu çözmemiz lazım. Yine merkezde Ambaryolu tek yöne çevrilmiş ama esnafa şoförlere sorulmamış. Bugün maalesef Kurtuluş Caddesi trafiği bu yüzden sıkışık durumda. Onun için bizim acilen trafik sorununu çözüp kenti rahatlatmamız gerekiyor” dedi.

SORMADAN, İSTİŞARE EDİLMEDEN ŞEHRİN YÖNETİLMESİNE SON VERECEĞİZ

Başkan Adayı Köksal, ilgili sektör temsilcilerinden fikir almadan hiçbir adım atılmayacağının sözünü vererek, “Trafik ile ilgili bir karar alırken şoför arkadaşlarımızla oda başkanıyla, sektör içindeki insanlarla konuşacağız. O sektöre, camiaya sormadan bir karar almayacağız. Yani 3-5 kişiyle karar alınmayacak. Bunu net olarak söylüyorum. Bir mahalle ile ilgili bir karar alınırken muhtarı, esnafı ve mahallenin ileri gelenleri ile görüşüp istişare edilmeden karar alınmayacak. Basın ile ilgili bir karar alınacaksa sizlerle konuşup görüşmeden o karar alınmayacak. Bu şehirde yaşadığımız en büyük sıkıntılardan birisi sormadan, istişare edilmeden şehrin yönetilmesiydi. Biz buna son vereceğiz.” dedi.

Kaynak: BÜLTEN