İş arayanlar 74.250 TL’yle işe başlıyor! Hemen 5 dakikada başvurabilirsiniz İş arayanlar 74.250 TL’yle işe başlıyor! Hemen 5 dakikada başvurabilirsiniz

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Genel Başkanı Nihat Çelik, devlet tarafından sağlanan desteklerin küçükbaş hayvan yetiştiriciliği sektörü için büyük önem taşıdığını vurgulayarak, verimlilik ve sürdürülebilirlik açısından getirilen artışları memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.

Çelik'in AA muhabirine verdiği bilgilere göre, 2023 yılında küçükbaş hayvancılık kategorisindeki desteklerde yüzde 100 ile yüzde 150'ye varan artışlar göze çarpmakta. Özellikle anaç koyun keçi desteğinin iki katına çıkarılması, sektör temsilcileri tarafından olumlu bir gelişme olarak görülüyor.

HAYVAN BAŞINA 200 LİRA

Koyun Keçi Bilgi Sistemi'ne (KKBS) kayıtlı yetiştiricilerin yeni destekleme sisteminden doğrudan yararlanabilecekleri bilgisini veren Çelik, sürü yenileme desteğinin de bu yıl itibarıyla başvuru sahiplerinin hesaplarına hayvan başına 200 lira olarak yatırılacağını aktardı.

Öte yandan, çoban istihdamına yönelik yapılan desteklerde de ciddi bir artışın olduğunu belirten Çelik, 2023 yılında çobanlara verilecek desteğin yüzde 150 artırıldığını ve 30 bin liraya çıkarıldığını dile getirdi. Bu artışın, hayvancılık sektöründe yaşanan çoban bulma sorununa çözüm getireceği bekleniyor.

Yetiştirici birliklerinin üyelerini desteklemeler konusunda bilgilendirdiklerini belirten Çelik, yetiştiricilerin de tebliğde belirtilen şartları yerine getirerek desteklerden azami fayda sağlamaları gerektiğini ifade etti. Son olarak, sektöre verilen desteklerden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'ya teşekkürlerini iletti.

Editör: Tuğba Özkan