İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu’nun basın toplantısında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin İsrail ile ilgili sözlerini eleştirmesine, Milliyetçi Hareket Partisi Merkez İlçe Basın Sözcüsü Lokman Yıldırım’dan cevap geldi.

Yurdunuseven TBMM’de konuştu:  CHP’Lİ başkan nepotizme erken başladı! Yurdunuseven TBMM’de konuştu: CHP’Lİ başkan nepotizme erken başladı!

Mısırlıoğlu’nun Türk ve Müslüman tarihinden bihaber olduğunu söyleyen Yıldırım, “İP’in il başkanı yine şov yapmak için Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Bey’in İsrail ile ilgili açıklamalarını eleştirmiş. Türk ve Müslüman tarihinden bihaber olan Mısırlıoğlu, Filistin topraklarının ve Kudüs’ün 300 yılı aşkın Osmanlı idaresinde bulunduğunu ve o bölgede yaşayan insanların aynı zamanda dindaşımız olduğu, ortak bir maziye sahip olduğumuz gerçeğinin farkında değildir. Kaldı ki, Gazi Mustafa Kemal Atatürk de bir Osmanlı subayı olarak söz konusu bölgede İngilizlere karşı mücadele vermiştir. Bütün bunların ötesinde sadece insan olma hassasiyeti açısından mazlum, masum çocukların ve kadınların hunharca mezalime maruz kalmaları ve muhasara altında ölüme mahkum edilmeleri, vicdani olarak kabul edilebilecek bir durum söz konusu değildir. Buna karşı çıkmak vicdani ve insani bir sorumluluktur” dedi.

“İNSAN OLMAK YETERLİDİR”

Yıldırım, “Sayın Genel Başkanı Devlet Bahçeli Bey’in sapan taşı sözlerine geldiğimizde bunun çok önemli bir gönderme olduğunu vurgulamak isterim. İP’in İl Başkanı sapan taşının ne anlama geldiğini bilmeyerek cahilce bir açıklama yapmış. Açıklama yapmadan önce sapan taşının ne anlama geldiğine keşke baksaydı. Neden sapan biliyor musun? Mısırlıoğlu,  Yahudilerin bu toprakları kazandıklarına inandıkları en önemli süreçte dönemin zalim hükümdarı Golyat'ı(Calut), Hz.Davut'un 12 yaşındayken sapan ile vurup düşürmesidir. Filistinliler günümüzün Davut'u, İsrail’in ise o dönemin Golyat'ı olduğu görülmelidir.  Filistin’de acımasızca katledilen çocuk, kadın ve yaşlıların vahim durumunu anlamak için hangi dinden, hangi ırktan olduğunun önemi yoktur. İnsan olmak yeterlidir” ifadelerini kullandı. N\S

Editör: Nurbanu Soy