Market raflarında gözlemlenen yoğunluk, tavuk kanat satışlarında patlamaya neden oldu. Bazı bölgelerde tavuk ürünlerine olan ilgiye dair dikkat çekici haberler de gündeme geldi. Örneğin, Gazlıgöl'de bir markette 1 kamyon dolusu piliç ve piliç ürünleri sadece 1 saat içinde tükenerek satış rekoru kırdı.

İslam Memiş yatırım yapmayan pişman olur dedi! Tüm yatırımcılar yön değiştirdi İslam Memiş yatırım yapmayan pişman olur dedi! Tüm yatırımcılar yön değiştirdi

Bugünse, mangal keyfini sürmek isteyen ancak geç kalmış olan mangal severler, ne yazık ki marketlerdeki rafları boş buldular. Birçok kişi, piliç ve piliç ürünleri arayışında marketleri dolaşsa da, pek çoğu eli boş geri dönmek zorunda kaldı. Bu durum, özellikle Ramazan ve seçim dönemleri gibi yoğunluk yaşanan zamanlarda sıkça karşılaşılan bir tabloya dönüştü.

Mangal kültürünün bu denli popüler olduğu bir dönemde, yüksek et fiyatları müşterileri alternatif protein kaynaklarına yönlendirse de, bu kez de tavuk ürünlerinde arz sıkıntısı baş gösterdi. Vatandaşlar, ileriye dönük alışveriş planlamalarını gözden geçirmek durumunda kalabilirler.

Kaynak: Ahmet Uçmak