Güzbey yazdı: Erdemli bir hareket! Güzbey yazdı: Erdemli bir hareket!

Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi'nin anısını yaşatacak özel bir program, 31 Aralık Pazar günü saat 20.00'de Kamil Miras Anadolu Lisesi Şehit Kerim Üye Konferans Salonu'nda düzenlenecek. Bu etkinlik, hem tarihi bir hatırlatma hem de bir dayanışma toplantısı olacak.

Programa, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Abdulkadir Macit konuşmacı olarak katılacak. Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Millî Gençlik Vakfı (MGV) Afyonkarahisar Şubesi'nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği program, bu yıl da feyzini sürdürecek. "Kalk, Uyar ve Fethi Müjdele!" temalı etkinlikte kültürel mirasın muhafazası ve tarihin önemli anlarına dikkat çekilmesi hedeflenecek.

mekke

AGD Şube Başkanı Muharrem Coşkun'un ifadelerine göre Mekke'nin Fethi'nin 1393'üncü yılı için hazırlanan program, tüm Afyonkarahisar halkına açık. Coşkun, bu programın birlik, beraberlik ve vatan için canını feda etmiş şehitleri anma amacı taşıdığını ve şehitlerin yad edileceğini belirtti. Olayın sadece tarihi bir yıldönümü olmadığını, aynı zamanda günümüzde de yaşanan zulümlere karşı bir uyanış çağrısı olduğunu vurguluyor.

Gecenin, işgal altındaki Kudüs'ün özgürlüğüne katkı sunması temennisi de dile getirilen konulardan biri. Ayrıca, şehitlerimiz için özel duaların yapılacağı etkinlikte, Kuran-ı Kerim tilaveti, ezgi ve şiir dinletisi, bilgi yarışması ve sinevizyon gösterisinin yanı sıra zihinleri ve gönülleri birleştirici başka faaliyetler de planlanıyor.

Tüm bu anlamlı faaliyetlerin bir araya geleceği etkinlik, 31 Aralık Pazar günü yerel saat ile 20:00'da başlayacak. Bu özel gecede tüm halkın bir araya gelerek tarihi ve manevi mirası yad etmeleri bekleniyor.

                       

Kaynak: FADİME ÖZKARAN