İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayında Genel Başkanlık Seçimi 3. Tura Kaldı! İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayında Genel Başkanlık Seçimi 3. Tura Kaldı!

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Dr. Hasan Arslan Türkiye Büyük Millet Meclisi genel kurulunda söz alarak bir konuşma yaptı. Arslan konuşmasında, "Unesco tarafından belirlenen, dünyada 49, Türkiye’de 3 tane olan Gastronomi şehirlerinden bir tanesi de Afyonkarahisar’dır. Coğrafi İşaret tescilli ürünleri; geleneğimizi yaşatan, birbirinden lezzetli yöresel tatları ve damak zevkine hitap eden yemekleri ile Afyonkarahisar; Gaziantep ve Hatay’ın ardından gastronomi alanında 31 Ekim 2019’da UNESCO Yaratıcı Şehirleri Ağına dahil olmuştur” dedi.

ZENGİN BİR MUTFAĞIMIZ VAR

Milletvekili Arslan, “Afyonkarahisar yöresi yemekleri; çorbalar, et yemekleri, sebze yemekleri, pilavlar, hamur işleri ve tatlı çeşitleriyle oldukça zengin bir mutfağa sahiptir. Afyonkarahisar, zengin mutfağıyla bilinir ve geleneksel Türk yemeklerinin lezzetli örneklerini sunar. Özellikle Afyonkarahisar’a özgü olan Afyon kebabı, pastırması ve sucuğu, lokumu, manda kaymağı, ekmek kadayıfı yöresel mutfağımızın vazgeçilmezleri arasındadır. Afyonkarahisar’ın tarihi ve kültürel birikimi, şehrimizin gastronomiye özgü lezzetlerine de yansımıştır. 17 ilimize 1 ila 3 saat mesafede olan, birçok şehrin geçiş noktasında kavşak görevi gören Afyonkarahisar’a herkesi davet eder, genel kurulu saygıyla selamlarım" ifadelerine yer verdi. N\S

Editör: Nurbanu Soy