Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, 20 Şubat 2015'te Ege Üniversitesi'nde eğitim gören 24 yaşındaki Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun terör örgütü tarafından şehit edilmesinin sene-i devriyesinde andı.

fırat yılmaz çakıroğlu

Taytak, ‘’Unutmayın; Fırat artık Ağrı'dan başlayıp Basra'ya dökülen bir nehrin adı değildir sadece; bayraklaşmış bir mücadelenin Akşehir'den doğup Ege'ye dökülen ismidir. Yiğit evladımız, şehidimiz Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nu şehadetinin sene-i devriyesinde rahmetle, minnetle anıyorum’’ ifadelerini kullandı.

Olay

20 Şubat 2015'te Ege Üniversitesi'nde ülkücü öğrenciler ile savcılık iddianamesinde "PKK/KCK gençlik örgütlenmesi YDG-H üyeleri" olduğu belirtilen diğer öğrenci grubu arasında meydana gelen kavga esnasında Fırat Yılmaz Çakıroğlu isimli ülkücü öğrenci bıçaklanarak öldürüldü.

Otoparkta yer kalmadı! Otoparkta yer kalmadı!

İki taraf da kavgayı başlatanın karşı taraf olduğunu iddia etti. Yayınlanan güvenlik kamerası görüntülerine göre kavga esnasında ülkücü grubun Ege Kafe yönüne ilerlemesinin ardından karşıt görüşlü grup kaçmış ve bir kısmı Ege Kafe'ye girmişti. "Sopa veya benzeri" bir alet taşıyan Çakıroğlu ve diğer ülkücü arkadaşları karşıt görüşlü öğrencilerin bulunduğu Ege Kafe'ye girmiş, kısa bir süre sonra ise Çakıroğlu buradan bacağından yaralı bir şekilde çıkmış ve ambulansla hastaneye kaldırılan Çakıroğlu'nun kan kaybından öldüğü belirlenmişti. Daha sonra tutuklanacak fail Nurullah Semo ve bazı diğer karşıt görüşlü öğrenciler de olayda ağır yaralanmış ve hastaneye kaldırılmıştı.

Olay sonrasında 32 sanık hakkında dava açıldı. Açılan davalardaki tek tutuklu sanığı oluşturan Ege Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencisi Nurullah Semo'nun "kasten öldürme" ve "terör örgütü üyesi olma" gibi suçlardan hüküm giymesi istendi. Semo, Çakıroğlu'nu öldürmediğini, hiçbir örgütle bağı olmadığını ve asıl saldırıya uğrayan kişinin kendisi olduğunu ileri sürdü. Dava sonucunda Semo hakkında "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis, "devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozmak" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

 Buna ek olarak 2 diğer sanığın "yaralama" suçundan hüküm giymeleri kararlaştırıldı. Diğer 29 sanık ise tüm suçlardan beraat etti. 2023'te tutuksuz yargılanmakta olan Cihat Babatonguz, Semo ile aynı suçların yanı sıra "silahlı terör örgütü faaliyeti çerçevesinde öldürmeye iştirak" suçundan toplamda 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve ek olarak 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak: GAMZE KOÇAK