AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven ve Hasan Arslan müjdeyi verdi. Yurt dışından getirilen mobil cihazların Türkiye'de kaydedilmeden kullanma süresi 120 günden 180 güne çıkartılıyor. 120 günlük süre dolmadan e-devletten süre uzatım talebinde bulunanlar yurt dışından getirdikleri telefonlarını 180 güne kadar kullanılabilecek.

Araçların Türkiye'de kalma süresini 4 yıla çıkarılıyor

Ayrıca yurt dışındaki emeklilere de müjde veren AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven ve Hasan Arslan, araçların Türkiye'de kalma süresini 4 yıla çıkartıldığını açıkladı. Geçici ithalat kapsamında Türkiye'ye getirilen araçların Türkiye'de kalma süresi yurt dışından emekli olanlar için 4 yıla çıkartılıyor.

1 Ocak’ta yürürlüğe girecek

Ayrıca yurt dışında ikamet eden emekliler, Türkiye'ye getirdikleri araçların Türkiye'de kalma süresini bir defaya mahsus 2 yıl daha uzatabilecekler. İlk iki yıllık süre dolmadan gümrük müdürlüklerine başvuran emeklilere, araçlarını yurt dışına çıkartıp 185 gün beklemeye gerek kalmadan, 2 yıl daha süre verilecek. Bu haktan ise halihazırda Türkiye'de bulanan araçlar da yararlanabilecek.

Kurala uymayana ceza! Kurala uymayana ceza!

Uygulama 1 Ocak 2024'te yürürlüğe girecek.

Kaynak: NURBANU SOY