Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı 2023 yılı enflasyon verileriyle birlikte 2024 memur ve memur emeklisi ile SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranları belli oldu.

Milyonlarca memur ve emeklinin merakla beklediği aralık ayı enflasyon oranlarının açıklanmasının ardından TÜİK'in verilere göre enflasyon aylık bazda yüzde 2,93, yıllık ise yüzde 64,77 oldu. Buna kapsamda enflasyon verilerine göre memur maaşlarına indeksli milletvekili maaşları da yüzde 49,25 oranında zamlandı.

milletvekili maaşları

Maaşları 200 bin TL’yi aştı

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görev yapan 600 milletvekili bulunuyor. Enflasyon oranlarının açıklanmasıyla birlikte artan milletvekilleri maaşları ise 91 bin TL'den 136 bin TL'ye yükseldi. Emekli milletvekili maaşları ise 65 bin TL'den 97 bin TL'ye yükseldi.

İslam Memiş yatırım yapmayan pişman olur dedi! Tüm yatırımcılar yön değiştirdi İslam Memiş yatırım yapmayan pişman olur dedi! Tüm yatırımcılar yön değiştirdi

Buna göre, hem emekli hem milletvekili olanların maaşları 200 bin TL'yi aştı. TBMM'deki 600 milletvekilinin yaklaşık 300'ünün emekli milletvekili maaşı aldığı biliniyor.

Kaynak: FATMA SEDA CAN