İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, açıklamasında, adını 'Narkogüç' koydukları büyük çapta bir operasyon düzenlendiğini belirtti. Bu operasyonda 44 ilde 176 şüphelinin gözaltına alındığını ve 1,1 ton uyuşturucunun ele geçirildiğini haberdar etti. Bahsi geçen operasyonlar eş zamanlı olarak düzenlendi. Bu büyük çaptaki operasyonun detayları sosyal medya aracılığıyla tüm kamuoyu ile paylaşıldı.

Bakan, bu tür suçlularla ve suç örgütleriyle olan mücadelenin kararlılıkla süreceğine dikkat çekti. Uyuşturucu kaçakçıları, terör örgütleri, göçmen kaçakçıları ve organize suç örgütlerine göz açtırmayacaklarını net bir şekilde ifade etti.

İçişleri Bakanı, Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı'nın koordinasyonunda düzenlenen operasyonun detaylarından bahsetti. İstanbul, İzmir ve Ankara'nın da aralarında olduğu 44 ilde bu büyük çaplı operasyon gerçekleştirildi. Operasyona tam 387 ekip, 985 polis, 2 hava aracı ve 27 narkotik dedektör köpeği katıldı.

Operasyonda ele geçirilen uyuşturucu türlerini ve miktarlarını da detaylandıran Bakan; 846 kilogram metamfetamin, 223 kilogram skunk, 11 kilogram kokain, 15 kilogram esrar, 5 kilogram bonzai ile yarım kilogram eroinin yanı sıra 35 bin uyuşturucu hap, 14 tabanca, 4 tüfek ve ciddi miktarda para ele geçirildiğini belirtti.

4 ayrı suçtan aranan şahıs yakalandı! 4 ayrı suçtan aranan şahıs yakalandı!

BAKAN YERLİKAYA, TÜM POLİSLERİ TEBRİK ETTİ

Bu büyük operasyonda, sadece İstanbul'da ele geçirilen metamfetaminin 809 kilogram olduğunu vurgulayarak, operasyonları gerçekleştiren tüm polislerimizi tek tek tebrik ettiğini ve onların yanında olduğunu belirtti. "Aziz milletimizin destek ve dualarıyla zehir tacirlerine hayatı zehredeceğiz" ifadesini kullandı. \\T.Ö

Editör: Tuğba Özkan