Uyuşturucuyla mücadelede devrim niteliğinde bir adım atan NARVAS projesi, İçişleri Bakanı Ali Yelikaya tarafından geçtiğimiz aylarda tanıtılmıştı. Vatandaş katılımını esas alan bu sistem, 9 bin 675 ihbar ve 59 bin şahıs sorgulama istatistikleri ile dikkat çekiyor. 1 Ocak 2024 itibarıyla tüm Türkiye'de kullanıma başlanmış olan NARVAS, uyuşturucuyla mücadelede yeni bir dönemi başlattı.

Bakan Yerlikaya: Vatandaş Katılımıyla Güçleniyoruz

Bakan Yerlikaya'nın yaptığı açıklamada, NARVAS'ın vatandaşlar tarafından yapılan bildirim ve ihbarları analiz ederek, uyuşturucuyla mücadelede önemli bir rol üstlendiği belirtildi. Sistemin, bu ihbarları doğru bir şekilde işleyerek, yoğunluk haritaları oluşturduğu ve yer-zaman odaklı operasyonları mümkün kıldığı vurgulandı.

YURDUNUSEVEN TBMM’DE KONUŞTU “ARTIK TÜRKİYE FAİLİ MEÇHULLER ÜLKESİ OLMAKTAN ÇIKMIŞTIR” YURDUNUSEVEN TBMM’DE KONUŞTU “ARTIK TÜRKİYE FAİLİ MEÇHULLER ÜLKESİ OLMAKTAN ÇIKMIŞTIR”

NARVAS'ın İstatistikleri Şaşırtıcı

Narkotik vaka analiz sistemi projesi kapsamında şimdiye kadar 9 bin 675 ihbar alındı ve bu ihbarlar doğrultusunda 59 bin şahıs sorgulandı. Bu etkileyici istatistikler, NARVAS'ın uyuşturucuyla mücadelede ne kadar etkili olduğunu gösteriyor.

Vatandaşa tanıtılıyor

Bakan Yerlikaya'nın belirttiğine göre, NARVAS projesi 1 Ocak 2024 tarihi itibarıyla Türkiye genelinde kullanıma başlandı. Proje, tüm 81 ilde uygulanmaya başlandı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Afyonkarahisar Valiliği de NARVAS Projesini vatandaşa tanıtmaya ve bu konuda bilinçlendirmeye devam ediyor.

Kaynak: BÜLTEN