Milli Savunma Bakanlığı, Türkiye'nin önderliğinde Çanakkale ve Saros Körfezi'nde gerçekleşen "Nusret-2023 Davet Tatbikatı"nın start aldığını duyurdu. Açıklamaya göre, 28 Kasım'dan 6 Aralık'a kadar sürecek olan tatbikatın hedefi, farklı ülkelerin mayın harbi birlikleri arasında iş birliğini artırmak ve mayın harbi planlama, icra etme ve değerlendirme becerilerini geliştirmek olarak belirtildi.

Bu eğitimde Türkiye'nin Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları ve Sahil Güvenlik Komutanlığı birimleri yer alırken, 15 dost ve müttefik ülkeden birlikler de tatbikatta rol alacak. Ayrıca uluslararası iş birliğini pekiştirecek şekilde NATO Daimi Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu-2 (SNMCMG-2) de tatbikatın bir parçası olacak.

21 yük konteynerini çaldıkları iddiasıyla 5 zanlı tutuklandı! 21 yük konteynerini çaldıkları iddiasıyla 5 zanlı tutuklandı!

Ayrıca NATO Daimi Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu-2'nin de (SNMCMG-2) iştirak edeceği tatbikatın basın brifingi, yarın saat 10.00'da Çanakkale Deniz Müzesi'nde icra düzenlenecek. Saat 14.00'te ise Nara Askeri Limanı ile tarihi Nara Kalesi'nde savunma sanayi firmalarının sergi, sunum ve fiili gösterimleri yapılacak.

Editör: Tuğba Özkan