Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri haftası münasebetiyle Afyonkarahisar İl Müftülüğü tarafından, Kamil Miras Anadolu Lisesi salonunda konferans programı gerçekleştirildi. Programa, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Ali Akpınar, İl Müftü Vekili Harun Yılmaz, İl Müftü Yardımcıları, Din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Program saygı duruşu, İstiklal Marşının okunması ve Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Başkanlığın hazırladığı "Peygamberimiz, İman ve İstikamet" konulu sinevizyon gösterimiyle başladı.

Afyonkarahisar İl Müftü Vekili Harun Yılmaz’ın açış konuşmasıyla devam eden programda Müftü Vekili Yılmaz, kurtuluş reçetesinin iman ve istikamet üzere bir hayattan geçtiğini vurgulayarak, tüm personelin Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftasını tebrik ederek hayırlara vesile olmasını temenni etti.

YSK, kesin seçim sonuçlarını ne zaman açıklayacak? YSK, kesin seçim sonuçlarını ne zaman açıklayacak?

Programda Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Ali Akpınar, konferans verdi. Günün anlam ve önemine dair konuşma yapan Akpınar, “Başta evlerimizde huzur iklimi olması için elimizden geleni yapmalıyız. Din hizmeti sunan bizler önce kendi iç dünyamızı güzelleştirmeli ve toplumun her alanına Peygamberimizin (sas) metoduyla, din hizmetini ulaştırma gayreti içinde olmalıyız" ifadelerini kullandı.

Program sonunda, Hatimle teravih kıldıran hocalara belge takdim edildi. Ayrıca programda, Türkiye Diyanet Vakfı Afyonkarahisar Şubesi tarafından katılımcılara, lokum ve kitap hediye edildi. Afyonkarahisar İl Müftüsü Sinan Kazancı, programda emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti. \\T.Ö

Editör: Tuğba Özkan