Şehit Sözleşmeli Er Rıdvan Gürsoy'un cenazesi Kütahya'da defnedildi Şehit Sözleşmeli Er Rıdvan Gürsoy'un cenazesi Kütahya'da defnedildi

OEDAŞ, Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak illerinde elektrik dağıtım hizmeti sağlıyor. Şirketin Genel Müdürü Fuat Celepci, enerji sektöründe kadın istihdamının düşük olduğunu belirterek, OEDAŞ olarak toplumsal cinsiyet eşitliğini desteklediklerini vurguladı. OEDAŞ, Birleşmiş Milletler'in Küresel İlkeler Sözleşmesi ve Kadının Güçlenmesi İlkeleri'ne imza atmış bir kuruluş olarak bu alandaki sorumluluklarını yerine getirmeye devam ediyor.

KADIN ÇALIŞANLARA DESTEK

Projeye başlandığı 2019 yılında beyaz yaka kadın çalışan oranının yüzde 28 olduğunu paylaşan Celepci, bu oranın şu anda yüzde 35'e yükseldiğini söyledi. Ayrıca, mühendis kadrolarında da yüzde 14'ten yüzde 21'e kadar bir artış olduğunu belirtti. OEDAŞ, fırsat eşitliği eğitimleri, mentorluk ve liderlik programları gibi çalışmalarla kadın çalışanlarının desteklenmesine önem veriyor.

Celepci, "Enerjimiz Eşit" projesinin bugüne kadar ulusal ve uluslararası arenada dört kez ödül almış olduğunu hatırlattı. Bu projenin evrensel değerlere uygunluğu ve sürdürülebilirlik konularında attığı önemli adımlar nedeniyle takdir edildiğini söyledi. Celepci, bu başarıyla birlikte OEDAŞ'ın sorumluluklarının arttığını ve çalışmalarına aralıksız devam edeceklerini belirtti.

Editör: Nurbanu Soy