Sünnetci Vterinerlerle bir arada! Sünnetci Vterinerlerle bir arada!

Özel Güvenlik 107. Temel Eğitim ve 83. Yenileme Eğitimi sınavı (ÖGG) sonuçları beklenen gelişmeyle açıklandı. 24 Şubat tarihli sınavın sonuçları, egm.gov.tr ekranı üzerinden erişime açıldı. ÖGG sınav sonuçlarını öğrenmek için ne yapılmalı?

91Eb20Feb00782254Da2Fb8C6Ee010F0

Sonuçlar Nasıl Öğrenilir?

ÖGG sınav sonuçlarına 15 Mart tarihinde online sistem üzerinden erişim sağlanabilir. Adaylar, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün "onlineislemler.egm.gov.tr" adresine T.C. kimlik numarası, sınav adı ve güvenlik kodu ile giriş yaparak sonuçlarını görüntüleyebilirler.

İtiraz Süreci ve Tarihleri

Adaylar, yazılı sınav sonuçlarına itiraz etmek ve itiraz ücretini yatırmak için 18-20 Mart 2024 tarihleri arasında süreleri bulunmaktadır. Yazılı sınav itiraz sonuçları ise 21 Mart 2024 tarihinde açıklanacaktır.

Silah Farkı Sınavı ve Başarı Kriterleri

Silah Farkı sınavına katılan adaylar için başarı kriterleri belirlenmiştir. Adayların başarılı sayılabilmesi için yazılı silah bilgisi ve uygulamalı sınav toplamlarının en az 50 olması gerekmektedir.

Silahsız Yenileme Eğitimi ve Başarı Kriterleri

Silahsız özel güvenlik temel eğitim sertifikasına sahip adaylar, silahsız yenileme eğitimi ile birlikte silah farkı eğitimi alarak özel güvenlik yenileme sınavına katılabilirler. Başarı için yazılı silah bilgisi ve uygulamalı sınav toplamlarının en az 50 olması ve daha önce başarılı olduğu temel silahsız sınav puan toplamının ortalamasının en az 60 olması gerekmektedir.

Kaynak: FATMA SEDA CAN