Hayvancılık alanında 18 değişik destekleme kaleminin bulunduğuna işaret eden İYİ Parti Milletvekili Hakan Şeref Olgun; “Verilen destekler yüksek olsa da kalemler bazında ayrılan miktarlar enflasyon karşısında oldukça düşük düzeyde kalıyor. Bu nedenle desteklerin yönlendirici ve üretimi teşvik edici özelliği kaybolmuştur. Hayvancılıkta kullanılan ithal girdilerin her yıl artarak devam etmesi de ayrı bir sıkıntıyı doğuruyor. Dolayısıyla özellikle kırsal kesimdeki hayvan yetiştiricilerimizin sayısı her geçen gün azalmaktadır. Bu yanlış politikalardan biran önce vazgeçilerek hayvancılık gerçek anlamda desteklenmelidir” diye konuştu.

TARSİM VATANDAŞA EK KÜLFET GETİRİYOR

Destekleri alabilmek için TARSİM (Tarım Sigortaları Havuzu) sigortasının zorunluluğuna dikkat çeken Milletvekili Hakan Şeref Olgun, verilen desteklemenin büyük bir bölümü hayvan yetiştiricisinin eline geçmeden sigorta zorunluluğu nedeniyle geri aldığını ifade etti.

Süt sığırcılığının ayrı bir değerlendirme ile ele alınması gerektiğini belirten İYİ Parti Milletvekili Hakan Şeref Olgun, kırsal kesimde kesime giden süt sığırlarında her geçen gün artış yaşandığını belirtti.

Milletvekili Olgun; “Çiğ süt için verilen kuruş kuruş destek, verilenin kat kat fazlasıyla geri alınıyor. Süt ineği ithali halen devam ediyor. Türk hayvan yetiştiricisine verilmesi gereken destek dış ülke hayvancılarına veriliyor. Türk hayvan yetiştiricisi bile-isteğe yavaş yavaş yok ediliyor. Bu tehlikenin biran önce önüne geçilmesi gerekir” dedi.

SUDAN TARIM MACERASI DA YALAN OLDU

Mehdi Eker’in Tarım Bakanlığı döneminde, 2013 yılında Sudan’da tarımsal üretim yapmak amacıyla 99 yıllığına 780 bin 500 hektar tarım arazisi kiralandığını hatırlatan İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun, bu maceranın da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla sona erdiğini söyledi.

ÖSYM, hafta sonu iki sınav yapacak! ÖSYM, hafta sonu iki sınav yapacak!

Sudan ile Türkiye arasında kurulan ortak şirketin tasfiyesine kararının bile paramızın nasıl ve nerelere çar çur edildiğinin bir göstergesi olduğunu dile getiren Milletvekili Olgun; “Dünya’da kendi kendine yeten 7 ülkeden biri olan Türkiye’de gelinen nokta içler acısıdır. Tarım alanında hayvancılıkta insanlarımız AK Parti iktidarının 21 yıldır sürdürdüğü yanlış politikalarla perişan durumdadır. Bir tarafta insanlarımız yaşanan ekonomik kriz nedeniyle sefilleri oynarken bir tarafta hükümetin vatandaşın parasını çarçur etmesi dur durak bilmiyor” diye konuştu.

HALKIN YARARINA VERİLEN ÖNERGELER REDDEDİLİYOR

Hayvancılık sektöründeki sıkıntıların araştırılması için TBMM Başkanlığına Araştırma Önergesi verdiğini belirten milletvekili Olgun, önergenin biran önce meclis gündemine alınması gerektiğini söyledi.

Milletvekili Olgun; “Milletimizin bize verdiği görev gereği yaşanan tüm sıkıntıları meclis gündemine getirmeye devam edeceğim. Ama ne yazık ki bugüne kadar iktidar partisi ve ortağı partinin milletvekilleri, halkın yararına verilen önergeleri tek tek reddediyorlar. Çoğu milletvekili red oyu kullanırken neyi reddettiğini bile bilmiyor” diye konuştu. 

Editör: Nurbanu Soy