Emirdağ'da halk ekmek büfe sayıları artıyor! Emirdağ'da halk ekmek büfe sayıları artıyor!

Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı, Dünya Mimarlık Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Mimarinin şehir kültürünü yansıtan en büyük güç olduğunu belirterek sözlerime başlamak istiyorum. Tarihi ve doğal çevrenin, kent dokusunun korunması ve yapılan eserlerin gelecekte unutulmaz bir eser ve marka olması için mimarlarımıza büyük görevler düşmektedir” dedi.

Mimarlık tarihinin en meşhur ve en önemli şahsiyetlerinden olan Mimar Sinan’ı da anan Başkan Sarı mesajının devamında, “Ülkemizin ve dünyanın her köşesini ortaya koydukları eserlerle adeta ilmek ilmek dokuyan mimari eserlerle milletin kültürel dokusunu kayıt altına alan mimarlarımıza çok şey borçluyuz. Mimarlık tarihimizin ve hatta dünya mimarlık tarihinin en meşhur ve en önemli şahsiyetlerinden olan Mimar Sinan, dünya yapı sanatının şüphesiz en büyük ustası ve baş mimarımızdır” ifadelerini kullandı.

3 çocuğunun mimarlık mesleğini icra ettiği için mutlu ve gururlu olduğunu ifade eden Başkan Sarı, “Bu duygu ve düşüncelerle Kıymetli usta Mimar Sinan’ın ve mimarlık bilincinin öneminin bir kez daha algılandığı bugünde İlçemizde görev yapan mimarlarımız başta olmak üzere tüm mimarlarımıza çalışmalarında sağlık ve mutluluk dolu bir yaşam içinde başarılar diliyor, Dünya Mimarlık Günü’nü kutluyorum”  diyerek mesajını sonlandırdı. \\T.Ö

Editör: Tuğba Özkan