Afyonkarahisar’da 2023-2024 Geleneksel Çocuk Oyunları toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı Sünnetci’nin başkanlığında gerçekleştirildi.

Oyun ile çocuklar aktif yaşamayı öğreniyorlar

Toplantının açılışında konuşan Sünnetci, “Oyun yoluyla çocuklar, dil öğrenimi de dahil olmak üzere, geleceklerinde başarılı olmalarına yardımcı olacak düşünme becerilerini ve yeteneklerini geliştirirler. Oyun sırasında sosyalleşen çocuklarımız çağımızın en büyük sorunu olan dijital bağımlılıktan ve obezite gibi birçok farklı sorundan uzaklaşarak hayatı daha aktif yaşamayı öğrenir. Bizlerin görevlerinden biri de okul bahçelerimize yeniden hayat vererek çocuklarımıza unutulmaya yüz tutmuş geleneksel oyunlarımızı oynatıp; hem enerjilerini atabildiği mekanlara dönüşmesini sağlamak hem de değerlerimizi gelecek nesillere aktararak kültürümüzü yaşatmaktır” dedi.

Oyun ile çocuklar aktif yaşamayı öğreniyorlar

Yüksek Lisans Nasıl Yapılır? Yüksek Lisans Başvuru Şartları Nelerdir? Yüksek Lisans Nasıl Yapılır? Yüksek Lisans Başvuru Şartları Nelerdir?

Toplantı İl Müdür Yardımcısı Mevlüt Çınar’ın idarecilere geleneksel çocuk oyunları için okullarda yapılması gerekli iş ve işlemleri anlatması ile sona erdi.

Kaynak: İHA