SARIMSAK HAP GİBİ YUTULURSA NE OLUR? SARIMSAK HAP GİBİ YUTULURSA NE OLUR?

Bu düşüşte, uzun vadeli yurt dışı kredi borçlarının 1,6 milyar dolar gerileyerek 149,1 milyar dolara inmesi etkili oldu. Buna karşın aynı dönemde, kısa vadeli kredi borçları (ticari krediler dışında) 586 milyon dolar artarak 8,7 milyar dolar seviyesine ulaştı.

Bankaların yurt dışından aldıkları uzun vadeli kredilerde ekim ayı itibarıyla artış yaşanırken, tahvil ihraçları da 213 milyon dolarlık bir yükselişle 14,1 milyar dolara çıktı. Diğer yandan, bankacılık dışı finans sektörünün hem kredi hem de tahvil yoluyla sağladığı borçlanmada azalma gözlendi.

Finans sektörü dışındaki şirketlerin kredi borçları 1,5 milyar dolar azalırken, tahvil stokları da 521 milyon dolar gerileyerek 9 milyar dolar düzeyine indi.

Ekim ayı içinde bankaların kısa vadeli kredi borçlarında azalma yaşanırken, finansal olmayan kuruluşların kısa vadeli kredi borçları ise artış gösterdi. Bankaların kısa vadeli borçları 245 milyon dolar azalırken, finansal olmayan kuruluşlar 498 milyon dolarlık bir artışla 1,6 milyar dolara yükseldi.

Editör: Duygu Özger