Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında adeta gazetecilerin sesi oldu.

burcu köksal

Anadolu Efes, Tomislav Mijatovic ile 2 yıllık anlaşma sağladı Anadolu Efes, Tomislav Mijatovic ile 2 yıllık anlaşma sağladı

Gazetecilerin, kamu adına, vatandaşın sesini kamu organlarına, kamu organlarının hizmetlerini de vatandaşa duyurmak için çalıştıklarını belirten Köksal, "Maalesef ülkemizde gazeteciler ciddi sorunlar yaşıyorlar. Sektörde yaşanan maddi zorluk hem basın kuruluşunu, hem gazeteciyi hem de gazeteci olmak isteyen binlerce kişiyi ilgilendirmektedir. Maddi zorluk çeken basın kuruluşları, ek bir istihdam olanağı sağlayamamakta, basın kuruluşlarındaki işler gereğinden az kişiyle sürdürülmeye çalışılmakta, gazeteci iş dışında kendisini geliştirici ve kafasını rahatlatıcı bir faaliyet yürütememektedir. Bir kez daha gazetecilerin özgürce haber yapmasını sağlamanın demokrasinin olmazsa olmazı olduğunu tekrar ediyor, bu duygu ve düşüncelerle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum" dedi.

Kaynak: SAFİYE KALENDER