Afyonkarahisar Baro Başkanlığı, Kocatepe Atatürk Anıtında, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla tören düzenledi. Törene Afyonkarahisar Baro Başkanı Turgay Şahin, Baro yönetimi ve avukatlar katıldı.

Özgürlükleri için mücadele ettiğimiz halkımızın gözünde sevimli değiliz!

Saygı duruşu ile başlayan program İstiklal Marşı’nın okunması ve ardından Afyonkarahisar Baro Başkanı Turgay Şahin’in Kocatepe Anıtına çelenk bırakması ile devam etti. Törende konuşan Turgay Şahin, her 5 Nisan’da aynı sorunları ve problemleri dile getirdiklerini kendisinin de 15’inci konuşması olduğuna dikkat çekerek, ‘’Çok fazla şey konuştuk. Bunların üzerine ilave edilecek bir şey var mı diye düşünüyorum ama bence yok. Bu zamana kadar yaptığım açıklamalara şöyle bir göz gezdirdi. Bu konuşmalarımın çıktısını alıp tekrar burada okuyabilirdim güncelliğini hiç kaybetmemişler. Bu güne kadar çok az sorunumuz çözülmüş. On yıllardır konuşulan derdimiz haline gelen pek çoğu da maalesef, bugün olduğu gibi bir bildiri metni sadece’’ dedi.

Özgürlükleri için mücadele ettiğimiz halkımızın gözünde sevimli değiliz!

‘’PROBLEMİ ÇÖZMEYİ BAŞARAMADIK’’

Türkiye Barolar Birliği tarafından 81 baro başkanı imzası ile avukatlara yapılan saldırılarla ilgili yayımlanan ortak bildiriye değinen Şahin, ‘’Tabi problem sorunların ardına sığınmak değil bunu yapmak çok kolay. Ancak bu güne kadar ne baromuz ne avukatlar, ne Türkiye Barolar Birliği yani bir avukat camiasının bir avukat mesleğinin oluşturduğu topluluklar bu problemi çözmeyi başaramadık’’ diye konuştu.

Özgürlükleri için mücadele ettiğimiz halkımızın gözünde sevimli değiliz!

Avukatlar için söylenmiş pek çok söz olmasına rağmen avukatları kimsenin umursamadığına dikkat çeken Şahin, ‘’Biz vatandaşların hakları için özgürlükleri için mücadele ettiğimiz halkımıza, milletimize kendimizi anlatamadık. Onların gözünde avukatlık mesleği de barolar birliği de itibarlı, sevimli değil ne yazık ki’’ dedi.

HAYIRSEVER AVUKATLIK SİSTEMİ

Avukatların Batı Şövalyelik olarak tanımlandığını söyleyen Şahin, gece yarısı CMK görevi için uykusunu terk eden avukatların ön plana çıkamadığını vurgulayan Şahin, ‘’Vergi rekortmeni avukatların meşhur Amerikan dizilerinden rol çalan ve avukatlık mesleği etiğinden bihaber cübbelilerin ne yazık ki idealize edilmesi rol model bellenilmesi bu mesleğin sonunu getirmek üzere diye düşünüyorum’’ diye konuştu.

Özgürlükleri için mücadele ettiğimiz halkımızın gözünde sevimli değiliz!

Bazı kişilerin batı ülkelerindeki bir sistemi getirmek istediklerini söyleyen Şahin, ‘’Şımarık zenginlerin ‘Sadaka’ sistemi olan pro-bono sistemi, yani hayırsever avukatlık modelini getirmek istiyorlar sanırım. Ama biz sosyal devlet ilkesini anayasa hükmünü ve anayasanın bu değişmez hükmünü hatırlatmak istiyoruz’’ dedi.

Avukatlık meleğindeki diğer pek çok sıkıntıya da değinen Şahin, bu konuşmanın son olması temennisinde bulunarak tüm avukatların avukatlar gününü kutladı.

Gümüşhan’dan sevindirici haber: SIRA THY’de! Gümüşhan’dan sevindirici haber: SIRA THY’de!

Tören toplu fotoğrafın ardından sona erdi.

Kaynak: NURBANU SOY