Ege Maden İhracatçıları Birliği'nin ev sahipliğinde Batı Akdeniz İhracatçıları Birliği, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği ve İstanbul Maden İhracatçıları Birliği'nin katkılarıyla Beşinci Hayatımız Maden Çalıştayı düzenlendi.

Burada konuşan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya madencilerin Ankara’daki gereken bütün işlerini özveriyle hallettiklerinin altını çizerek, ‘’Milletvekili olarak bu sorumluluğumuzdur. Her gün işimiz bir bakanlıkta hangi arkadaşımızın izni, hangi arkadaşımızın taşkın nedenine uğradığı ceza, iptal, ruhsat denilmesi, temdit bir sürü sıkıntıyla karşı karşıya kalıyoruz. Bunları sık sık da yaşıyoruz. Geçen sayın bakanlarımıza hayırlı olsun ziyaretine gittiğimizde, genel müdürlerimize de söyledik. İnşallah acilen bizim yapmamız gereken hükümet olarak sizi tek bir elden bu ruhsat güvenliğine kavuşturmak’’ dedi.

YURDUNUSEVEN TBMM’DE KONUŞTU “ARTIK TÜRKİYE FAİLİ MEÇHULLER ÜLKESİ OLMAKTAN ÇIKMIŞTIR” YURDUNUSEVEN TBMM’DE KONUŞTU “ARTIK TÜRKİYE FAİLİ MEÇHULLER ÜLKESİ OLMAKTAN ÇIKMIŞTIR”

BUNU DA BİZ YAPABİLİRİZ

Devlette bütün verilen, ruhsatlar, güvenciler hukuk devleti güvenliği ilkesini korunması gerektiğini vurgulayan Milletvekili Özkaya, ‘’Bu bizim bir sorumluluğumuz. Mermer ocaklarının kenarından geçtiğinde yüzlerce metre yükseklikteki atıkları görüyoruz. Yani yüz birim toprak çıkarttığımız dört birim beş birim mermer, doksan beş doksan altı birim atık. Yan tarafta da karayollarının devlet su işlerinin vermiş olduğu taş ocağı var. Orası da dağı adeta ikiye bölmüş. Bir tarafta yüz metre atık, bir tarafta bölünmüş bir yer. Bunu da diyelim ki özel idaremiz, Büyükşehir Bakanlığımız yetki verirken taş ocağını satıverecekse o bölgede gerçekten madenden atıklar varsa önce orayı değerlendirin. Bugün bir mermer fabrikasına gittiğinizde bir gıda üretim tesisine girmiş gibi temiz, düzenli ve kaliteli fabrikalarımız var. Güneş'teki enerji elde etmesinden suyu arıtıp onu tekrar kullanmasına kadar aklınıza gelen her sistem var. Dünya örneklerinden iyiye doğru gidiyoruz. Daha iyiye gidebiliriz. Bunu hep beraber yapabiliriz. Ve yapmamız lazım. Bize düşen kısmını biz, size düşen kısmını siz sanatçılarımız, bürokratlarımız hepimiz bu memleketin evlatlarıyız. Hepimizin sorumluluğu memleketimizin refahını, kalkınmasını daha iyiye götürmek. Bunu da biz yapabiliriz. Tarihi birikimimiz bu işe müsait’’ ifadelerini kullandı. N\S

Editör: Nurbanu Soy