Pazar esnafı, özellikle marul, maydanoz, kıvırcık, dere otu ve roka gibi yeşillikleri suyla temizleyip tezgahlara sererken soğuk havaya karşı ayrı bir savaş veriyor. Kalın giysiler giyip, bolca çay tüketerek ısınmaya çalışan esnaf, sıcaklıklar eksi derecelere indiğinde ise pazara çıkmaktan kaçınıyor.

Pazarcı esnafı Uğur Diker, kış günlerinde ateş yakarak ve kalın kıyafetlerle kendini korumaya çalıştığını belirtiyor. Hava durumunun soğukluğuna dikkat çeken Diker, müşterilere kaliteli ürünler sunarken kendilerini de hasta olmamak için koruduklarını ifade ediyor. Ateş yaktıklarında hem diğer esnaf hem de müşterilerin ısınmak için yanlarına geldiğini anlatıyor. Eskişehir'de hava koşullarının zaman zaman eksi 20 ile 25 derecelere düştüğünü belirten Diker, bu tür önlemleri sağlık açısından aldıklarını ekliyor.

EKMEK PARASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ, SOĞUĞA KARŞI DİRENİYORUZ

Hacı adaylarına yönelik hac hazırlık kursu düzenlendi! Hacı adaylarına yönelik hac hazırlık kursu düzenlendi!

45 yıl boyunca pazarcılık yapan Recep Tatlıcak da soğuğa dayanıklı olmaları gerektiğini vurgulayarak, soğuk yüzünden ellerinde oluşan çatlakların üstesinden gelmeye çalıştıklarını söylüyor. Erken saatlerde başlayıp akşama kadar süren iş gününde ellerini ovuşturarak ve sıcak çay içerek ısınmaya çalıştıklarını dile getiriyor. "Ekmek parası için çalışıyoruz. Soğuğa karşı direniyoruz" diyerek durumun zorluklarına vurgu yapıyor.

Başka bir pazar esnafı olan Veli Bozkuş ise, özellikle çok soğuk havalarda malların donmasının satışları olumsuz etkilediğine değiniyor. Ayaklarına su geçirmeyecek botlar giyip, üstlerine kalın kabanlar aldıklarını ifade ederken, ateş yakmanın zorluklarına da dikkat çekiyor. Bozkuş, plastik yakmanın zehir yaydığını, bu yüzden genellikle çay içerek ısındıklarını belirtiyor.

20 yılı aşkın süredir pazarcılık yapan Süleyman Yılmaz ise, soğuk havalarda sıcak kalmak için mecburen çay içip, ateş yakmak zorunda olduklarını ifade ediyor. Isınamamaktan şikayetçi olan Yılmaz, soğuklarda giyimlerine dikkat edip, ürünlerini temizleyerek halka sunmaya devam ettiklerini belirtti. N\S

Editör: Nurbanu Soy