4.7 Büyüklüğünde Deprem! 4.7 Büyüklüğünde Deprem!

Elektrik dağıtım şirketi OEDAŞ, çalışanlarına yönelik düzenlediği BizEnerji Buluşmalarının son etkinliğinde Prof. Dr. Mehmet Öznur Alkan'ı konuk etti. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyasi Tarih Anabilim Dalı Başkanı olan Alkan, 1927 yılında basılan orijinal Nutuk'tan yola çıkarak Türkiye'nin kurtuluş ve kuruluş dönemini aktardı.

CUMHURİYETİN DEĞERLERİ VE ÖNEMİ VURGULANDI

Bu kez geçmişe yolculuk temasıyla düzenlenen etkinlik sayesinde OEDAŞ çalışanları, Birinci Dünya Savaşından Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna kadar olan dönemi Prof. Dr. Mehmet Öznur Alkan'ın detaylı sunumu ile keşfetme fırsatı buldu. Ayrıca, Alkan'ın Tarih Vakfı başkanlığındaki 2017-2023 dönemindeki bilgi birikimini de paylaştığı etkinlikte, Cumhuriyetin kalıcı değerleri ve önemi vurgulandı.

Prof. Dr. Alkan, Nutuk ve çeşitli belge, bilgi ve fotoğraflarla desteklediği sunumunda Türkiye'nin bölgedeki en uzun soluklu rejim olduğunu belirterek, bu başarının kadın hakları, laiklik, çağdaş uygarlık, eğitimde fırsat eşitliği, kendi kaynaklarına dayalı ekonomi, toplumsal yardım ve dayanışma ilkeleriyle sağlandığını dile getirdi.

Katılımcılara Prof. Dr. Mehmet Öznur Alkan tarafından yanıtlanan soruların ardından, 'Cumhuriyet: Bir Asırlık Muhasebe' isimli kitabının hediye edilmesi ile etkinlik sona erdi. Pandemiyle başlayan BizEnerji Buluşmaları, 2024 yılında da yeni konu ve konuklarla devam etme sözü verdi.

konferans

Kaynak: BÜLTEN