Hapishanedeki Rus muhalefet lideri Aleksey Navalny'nin yaşamını yitirdiği resmi olarak duyuruldu. Yamalo-Nenets bölgesi cezaevi yetkilileri tarafından yapılan açıklamada haber kamuoyuna duyuruldu. Reuters'ın aktardığına göre, resmi açıklama cezaevi yönetimi tarafından yapıldı.

Aleksey Navalny

Gazze’de can kaybı kaç oldu! Gazze’de can kaybı kaç oldu!

Navalny'nin Son Mesajı

Navalny, yaklaşık iki hafta önce yayınladığı mesajında, Mart ayında Rusya'da yapılacak olan başkanlık seçimlerinde Devlet Başkanı Vladimir Putin'i protesto etmek amacıyla seçmenleri oy kullanmaya çağırmıştı. Bu çağrıda, Navalny, Putin'e karşı oy kullanmanın yeterli olmayacağını ve çünkü bu seçimlerde ilk defa uygulanacak elektronik oylama sistemine hile karıştırılacağını iddia etmişti.

Aleksey Navalny

Kremlin: Navalny'nin Ölüm Nedeniyle İlgili Bilgimiz Yok

Kremlin'den yapılan açıklamada, "Navalny'nin ölüm nedeniyle ilgili bilgimiz yok. Gerekli araştırmaları cezaevi yapıyor" ifadelerine yer verildi. Rusya'da 19 yıl hapis cezasına çarptırılan ve Putin'in en büyük rakiplerinden biri olarak adlandırılan muhalif lider Alexei Navalny'den bir süre haber alınamamış, geçen aralık ayında ise Rusya'nın kuzeyinde Kutup Bölgesi'ndeki bir hapishaneye nakledildiği duyurulmuştu. Navalny ile görüşen avukatı, "Durumu iyi" demişti.

Kaynak: ODAK HABER MERKEZİ