İscehisar Belediye Başkanı Ahmet Şahin’e Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından AK Parti rozeti takılmasının ardından, İscehisar Belediye Meclisindeki AK Partili, Milliyetçi Hareket Partili ve Demokrat Partili bazı Belediye Meclis Üyelerinin birlikte hareket ettikleri görülmüştü.

Ahmet Şahin’in AK Parti’ye geçişinde kendilerine sorulmadığı ve onaylarının alınmadığı gerekçesiyle AK Parti İscehisar Teşkilatından bazı kişilerin açık bir şekilde İscehisar Belediyesinin çalışmalarını sabote etmeleri de süreç içerisinde yaşanmıştı.

Cumhur İttifakına yakışmadı! Cumhur İttifakına yakışmadı!

İscehisar’da bazı AK Partililer ile bazı MHP’lileri Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın bilgisi dahilinde bazı Demokrat Partililerin yönlendirdikleri ve adeta maşa gibi kullandıkları da iddialar arasında yer almakta.

Siyasi kulislerden son yansıyanlar ise İscehisar’da kirli bir ittifak mı var? sorusunu akla getirmekte.

Bu iddialara göre 31 Mart 2024 seçimlerinde Demokrat Parti göstermelik bir aday çıkartacak ve AK Parti’nin çıkartacağı adayı da kendisi belirleyecek.

Bu iddialara göre AK Parti’de Murat Dikmen’in Belediye Başkan adayı olarak gösterilmesi için kapalı kapılar ardında görüşmeler yapıldı ve ittifakla karar alındı.

AK Parti Afyon İl Teşkilatının, MHP Afyon İl Teşkilatının bilgisi dışında gerçekleşen bu kapalı kapılar ardı toplantılarının baş mimarının Demokrat Partililer olduğu ve şimdiden yeni Belediye Meclis Üyelerinin dağıtımının yapıldığı da belirtiliyor.

Öte yandan, AK Parti’ye geçtiği günden itibaren İscehisar’ın hemen hemen tüm sorunlarını çözen ve tarihte olmadığı kadar yol ve alt yapı çalışmalarını yapan mevcut Belediye Başkanı Ahmet Şahin’in hem AK Parti Afyon İl Başkanlığı, hem de AK Parti Genel Merkezi tarafından çalışmalarının yakından takip edildiği ve takdirle karşılandığı ifade ediliyor.

Geçtiğimiz dönemde AK Parti’den Belediye Başkan Aday adayı olan Ahmet Şahin’i aday göstermeyen AK Parti İscehisar İlçe Teşkilatı seçimden büyük bir mağlubiyet ile çıkmış ve Ahmet Şahin Belediye Başkanı seçilmişti.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İscehisar ile Bolvadin konusunda verdiği kararlar ile AK Parti rozeti takılan İscehisar ve Bolvadin Belediye Başkanlarının icraatlarından memnun olduğu ve yakından takip ettiği de belirtiliyor. ÖZEL HABER / ODAK HABER MERKEZİ

Editör: Fadime Özkaran