Resmi ilan fiyat tarifesi 2024 yılında yürürlüğe girecek olan yeni düzenlemelerle belirlendi. Basın İlan Kurumu tarafından yayımlanan karara göre, gazetelerde resmi ilanlar için hesaplamalar sütun-santim birimi üzerinden yapılacak. Bu çerçevede, sütün-cm fiyatı 140 lira ile 170 lira arasında değişecek. Internet haber sitelerinde ise bir santimetrekarelik alanda yayım ücreti hesaplanacak.

Kelime aralarında bir boşluk karakteri olması gerekecek

Yeni tarifeye göre, ilan metinlerinin dizgisinde "Arial" yazı karakteri kullanılacak ve yazı boyutu 10 punto olacak. İlan metinlerinin en az 5 santimetrelik kısımda 12 satır bulunması gerekecek. İlan başlıkları ise 16 punto olacak. İlanın metni ile başlığı arasında 3 milimetre, metin ile çerçeve arasındaki boşluklar ise 3 milimetre olacak. Kelime aralarında bir boşluk karakteri olması gerekecek.

Başkan Kılınçarslan, İGM Başkanı Siper ile ne görüştü? Başkan Kılınçarslan, İGM Başkanı Siper ile ne görüştü?

Sütün-cm başına 170 lira ödeyecek

Yayım ücretleri ise gazete ve internet haber siteleri için farklı olacak. Günlük fiili satış ortalaması 50 binin altında olan gazeteler ve 1, 2, 3, 4 ve 5. kategoride bulunan internet haber siteleri için sütün-cm başına 140 lira ödenecek. Günlük fiili satış ortalaması 50 binin üzerinde olan gazeteler ve genel kategorideki internet haber siteleri ise sütün-cm başına 170 lira ödeyecek. Yeni tarife 1 Ocak 2024 tarihinde yürürlüğe girecek ve KDV dahil edilmeyecek.

Kaynak: NURBANU SOY