Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) bünyesinde yer alan Sandıklı Meslek Yüksekokulu (MYO), Seracılık programı öğrencileri için teknik bir gezi düzenledi. Bu gezi, jeotermal suyun ana dağıtım merkezlerini ve kullanım alanlarını incelemek amacıyla gerçekleştirildi. Programa, Seracılık Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Rabia Ersan, Öğr. Gör. Dr. Funda Özüsoy ile öğrenciler katıldı.

Whats App Image 2024 03 14 At 10.15.57

Sandıklı’da bu yıl şeker pancarında kaç ton rekolte bekleniyor ? Sandıklı’da bu yıl şeker pancarında kaç ton rekolte bekleniyor ?

Öğrenciler, Sandıklı Jeotermal Isıtma Termal Turizm Ticaret Seracılık A.Ş.’ye (SANJET) ait tesisleri ziyaret ederek, jeotermal suyun tekelden dağıtımı hakkında detaylı bilgiler aldılar. Jeotermal Suyun Tekelden Dağıtım Merkez Şefi Alaaddin Güner Altınay, projelerini tanıtarak, jeotermal suyun etkin bir şekilde nasıl kullanıldığını açıkladı. Altınay, projenin şehir merkezindeki konutların ısıtılmasından dönen jeotermal suyun, teknolojik seralara verilerek tekrar kullanılmasını sağladıklarını belirtti.

Whats App Image 2024 03 14 At 10.15.54

Seracılık Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Rabia Ersan, jeotermal suyun kullanım alanlarına dikkat çekerek, öğrenciler için bu alanda büyük bir fırsat olduğunu ifade etti. Ersan, jeotermal suyun farklı derinliklerinden çıkarılarak kullanılabileceği pek çok alan olduğunu vurgulayarak, öğrencilerin sahadaki uygulamaları gözlemleyerek teorik bilgilerini pekiştirdiğini belirtti.

Whats App Image 2024 03 14 At 10.15.56

Teknik gezi, öğrencilerin katılımıyla ve hatıra fotoğrafları çektirilerek son buldu. Bu etkinlik, öğrencilerin teorik bilgilerini pratik uygulamalarla pekiştirmesine olanak sağladı.

Kaynak: FATMA SEDA CAN