Sandıklı'da eğitim alanındaki iş birlikleri devam ediyor. Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Sandıklı Meslek Yüksekokulu (MYO) ile Sandıklı Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) iş birliğiyle, temel eğitim öğrencilerine yönelik önemli bir adım atıldı.

01Mart2404

SANDIKLI MYO VE BİLSEM'DEN EĞİTİM HAMLESİ

Sandıklı BİLSEM Robotik Atölyesi Eğitmeni önderliğinde, Sandıklı Meslek Yüksekokulu'nun bilgisayar laboratuvarlarında öğrencilere temel kodlama ve robotik eğitimleri verildi. Bu iş birliği kapsamında, Sandıklı'daki temel eğitim kurumlarında öğrenim gören öğrencilere önemli bir fırsat sunuldu.

Sandıklı eğlenceye doyacak! Sandıklı eğlenceye doyacak!

Edwde

PROJE KAPSAMINDA NELER YAPILDI?

Üç hafta süren proje boyunca, Sandıklı Akharım Ortaokulu 6. sınıf öğrencileri çeşitli konularda eğitim aldı. İlk hafta algoritma, akış şemaları ve bilgisayarsız kodlama üzerine yoğunlaşılırken, ikinci hafta temel kodlama konuları code.org üzerinden işlendi. Üçüncü hafta ise öğrenciler, Tinkercad üzerinden robotik devreleri tanıma ve lego robotik kit ile robotik tasarımlar yapmayı öğrendi.

Ewdw-2

Eğitimler, Sandıklı MYO Müdürü Doç. Dr. Münir Yaşar Kaya'nın katıldığı bir törenle son buldu. Kaya, "Geleceğimiz çocuklara emanettir. Umarım faydalı bir eğitim olmuştur. Öğrencilerin elde ettiği bilgilerin gelecek eğitim hayatlarında yol gösterici olmasını diliyorum. Başarılarınızın devamını dilerim" şeklinde konuştu. Programın sonunda ise katılımcılar tarafından bir fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.

Wedwe-2

Kaynak: MURAT EMRE