Dinar Belediyesi tarafından 1 Ekim 1995 Dinar Depremi’nin 28. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen anma programı Dinar Ulu Cami’de öğle namazı öncesinde Deprem Şehitlerinin ruhuna ithafen gerçekleştirilen Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Devamında ise Cumhuriyet Meydanı'nda Dinar Belediyesi tarafından vatandaşlara etli pilav ikram edildi.

Dinar Belediyesi Kültür Salonu'nda düzenlenen deprem sergisinin açılışını Dinar Kaymakamı Kemal Duru, Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı, protokol üyeleri ve vatandaşlar gerçekleştirdi.

Kaymakam Duru, Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı ve beraberindeki heyet sergi alanını gezerek, deprem karelerini görünce duygusal anlar yaşadı.

Sandıklı kitap okuyor Sandıklı kitap okuyor

“ANMA PROGRAMIMIZ HÜZÜNLENDİRDİ”

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan anma programında günün anlam ve önemini belirten konuşmalar kapsamında açılış konuşmasını Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı gerçekleştirdi.

Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı yaptığı konuşmasında, depremin insanları öldürmediğini aslında depremlerde tedbirsizlik ve önlem almamanın en büyük sebeplerden olduğunu ifade ederek, inşaat mühendisi bir belediye başkanı olarak depremin teknik yönünden bahsedip, bugün herkesin buruk olduğunu bundan 28 yıl önce ilçemizde yaşanan depremde 94 canın vefat ettiğini belirtip, deprem şehitlerine Allah’tan rahmet dileyip, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı dileyerek, bir daha böyle acılar yaşanmamasını dileyerek sözlerini tamamladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar kapsamında Dinar Kaymakamı Kemal Duru da bir konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmaların tamamlanmasının ardından Gazeteci Yazar Ayhan Kalkan “1 Ekim Dinar Depremi Anıları” konulu sempozyumunu gerçekleştirdi.

Şairlerin Abdurrahman Ertürk 1 Ekim Dinar depremi için yazmış olduğu “Deprem” şiirini seslendirdi.

Yasin Koçgürbüz tarafından seslendirilen Dinar Depremi Ağıt Müziğini deprem görselleriyle birleştirilerek hazırlanan Sinevizyon gösterisi vatandaşlarımıza duygusal anlar yaşattı.

Dinar Belediyesi tarafından 1 Ekim 1995 Dinar Depremi’nin 28.yıl dönümü dolayısıyla hazırlanan sinevizyon gösterisi ilçe protokolü ve vatandaşlar tarafından izlenmesiyle Anma programı son buldu. \\T.Ö

Editör: Tuğba Özkan