Pençe Kilit Harekâtı Bölgesinde şehit düşen 12 askerimiz dolayısıyla toplumsal birliğe dikkat çekmek amacıyla AFSÜ öğrencileri tarafından düzenlenen etkinlikte bir araya gelen AFSÜ mensupları, Türk Bayrakları eşliğinde Rektörlük binası önünden Zafer Sağlık Külliyesi Atatürk Anıtı’na kadar yürüdü. Katılımcıların “Şehitler ölmez, vatan bölünmez”, “Ne mutlu Türküm diyene” ve “Vatan sana canım feda” şeklinde sloganlar attığı yürüyüş, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından basın açıklaması ile devam etti.

Şehit için yürüdüler

Siirtli kadın, 14 erkek rakibini geride bırakarak muhtar seçildi Siirtli kadın, 14 erkek rakibini geride bırakarak muhtar seçildi

BU VATAN SAHİPSİZ DEĞİL

Atatürk Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu Öğrencisi Ömer Tamay’ın okuduğu açıklamada “Bugün; 104 sene önce Gazi Mustafa Kemal önderliğinde emperyalizme karşı başlatılan mücadeleye ev sahipliği yapan Afyonkarahisar’da; tarihin hiçbir döneminde topla, tüfekle sindirilememiş Türk milletinin, teröre kesinlikle geçit vermeyeceğini dosta düşmana bir kez daha duyurmak için bir araya geldik” denildi.

Şehit için yürüdüler

Terör saldırısında şehit düşen Mehmetçiklerimizin isimlerinin tek tek okunduğu ve katılımcıların her okunan isme “Burada!” diyerek karşılık verdiği açıklamada, şu görüşlere yer verildi: “Unutulmasın ki Türk milletinin en önemli özelliği, bağımsızlığına düşkünlüğü ve devletine bağlılığıdır. Biz de AFSÜ öğrencileri olarak diyoruz ki bu vatan asla sahipsiz değildir! Bu vatanın evlatları olarak bizler hangi alanda çalışırsak çalışalım milletimizi sahipsiz bırakmayacağımızı; bilgimizle ve bilincimizle, elimizle ve emeğimizle ömrümüzün sonuna kadar ülkemizin ve milletimizin huzuru için mücadele edeceğimizi ilan ediyoruz. Cennete uğurladığımız bütün şehitlerimizi rahmetle anarken, bir kez daha milletimize başsağlığı, ailelerine ve silah arkadaşlarına sabırlar diliyoruz”Etkinlik, şehitlerimizin ruhları için Fatiha okunmasının ardından sona erdi.

Kaynak: NURBANU SOY