Konya Şeker, pancar üreticilerinin merakla beklediği ödemelerin başladığını duyurdu. Şirketin Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, yapılan açıklamada, 2023-2024 kampanya döneminde 5 milyar 918 milyon liralık nakdi ödemenin bugün itibarıyla hesaplara yatırılmaya başlandığını belirtti.

KONYA ŞEKER'DEN REKOR PANCAR ALIMI

Erkoyuncu, 2023-2024 döneminde Konya Şeker'in 3 milyon 808 bin 539 ton pancar alımıyla rekor kırdığını ifade etti. Ayrıca, şirketin çiftçilere her konuda destek olduğunu vurguladı. Ödenen ayni ve nakdi avansın şu ana kadar 2 milyar 272 milyon 642 bin lira olduğunu belirten Erkoyuncu, Konya Şeker'in çiftçilere C ve D şekerinde yüksek bedeller ödediğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı yardımcısından emekliye zam açıklaması! 15 milyon emekli oh çekecek Cumhurbaşkanı yardımcısından emekliye zam açıklaması! 15 milyon emekli oh çekecek

pancar

ÇİFTÇİLERİN HAKLARI KORUNUYOR

Erkoyuncu, Türk Şeker ve diğer fabrikalara göre daha yüksek bedeller ödediklerini söyledi. Özellikle, Türk Şeker'in belirlediği 1050 liralık bedelin üzerine 1500 lira ödeme yaptıklarını ifade etti. Bu adımı, çiftçileri koruma ve destekleme amaçlı attıklarını belirten Erkoyuncu, bu politikanın popülist olmadığını ve çiftçilerin haklarını savunmak adına yapıldığını dile getirdi.

Kaynak: GAMZE KOÇAK