747 bini aşkın turist balonla uçtu: O iller arasında Afyon’da var! 747 bini aşkın turist balonla uçtu: O iller arasında Afyon’da var!

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin silah, mühimmat, ve patlayıcı ihtiyaçlarını yerli imkanlarla karşılamak amacıyla kurulan Makine ve Kimya Endüstrisi Anonim Şirketi (MKE), çeşitli alanlarda yeni teknolojiler keşfetmek ve mevcut üretim kapasitesini yükseltmek için yeni yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor.

Bu hedef doğrultusunda, Çankırı Silah Fabrikası gibi silah ve mühimmat üretimine odaklanan tesislerde, modernleşme çalışmaları yürütülecek. MKE'nin çeşitli projelerinde önemli bir rol oynayan bu fabrika, yapılan yeniliklerle daha da güçlenecek.

Yeni makineler ve teçhizatların da dahil olduğu bu proje sonunda, süreç, tesiste yılda 30 adet 35 milimetre çift namlulu uçaksavar topu, 1000 adet 40 milimetre tamburalı bombaatar, 400 adet 40 milimetre otomatik bombaatar, 1000 adet 12,7 milimetre uçaksavar makinalı tüfek ve 20 adet 105 milimetre BORAN obüsünün üretim kapasitesi gibi geniş bir üretim miktari üretebilme kapasitesini garantiliyor.

Bu yatırım projesi için gümrük vergisi muafiyeti, KDV istisnası, yüzde 80 vergi indirimi, ve yüzde 40 yatırım katkısı gibi destekler sağlanacak.

Yaşanan bu gelişmelerle birlikte Çankırı Silah Fabrikası, özellikle güvenlik güçlerinin ihtiyaç duyduğu orta kalibre silah sistemlerinin üretiminde önemli bir konumda bulunacak. Ürün yelpazesinde bulunan silah sistemleri ile yurtdışına olan bağımlılığımızın önüne geçilmesine önemli bir katkı sağlayan fabrika, üretim kapasitesiyle savunma sanayimizin güçlenmesine katkı sağlamaya devam edecek.

Editör: Duygu Özger