Bakan Şimşek'ten ekonomide "güven" ve "öngörülebilirlik" vurgusu Bakan Şimşek'ten ekonomide "güven" ve "öngörülebilirlik" vurgusu

Son gelen yüzde yirmilik zamla birlikte üreticinin kullandığı elektriğin faturaya katmerli olarak yansıması iş insanların dayanışması ve ticaret hacimlerini genişletmesi amacıyla faaliyet gösteren iki kurumun işlevselliğini sorgulattı.

Ekim ayının başından itibaren ticarethane statüsündeki aboneliklere uygulanacak olan yüzde yirmilik artış sonrasında bazı iş insanlarının üye oldukları AFSİAD ve MÜSİAD gibi kurumların sessiz kalarak üretimi ve ticaret hacmini baltaladığı kaydedildi.

Artış sonrasında her iki kuruluştan da henüz tek bir açıklama gelmezken AFSİAD’ın resmi internet sitesinde yer alan haberler ve açıklamalar kısmında en son bu yılın Nisan ayında iftar programının olması iş dünyası tarafından kayıtsızlık olarak nitelendirildiği öğrenildi.

Her iki kuruluş için de seçim zamanlarını işaret eden üyeler seçim zamanı hatırlanmaktan son derece rahatsız olduklarını da belirttiler. İş insanlarının bu noktada her iki kuruluş için de yönetimlerinin seçim zamanında yarışmaktan başka işe yaramadıklarını düşündükleri de öğrenildi. ALİ KÜÇÜKKARTAL

Editör: Fadime Özkaran