Bakan Özhaseki açıkladı: Arıtma tesisi sayısı kaça ulaştı? Bakan Özhaseki açıkladı: Arıtma tesisi sayısı kaça ulaştı?

Geçtiğimiz hafta Hes İlaç Afyonspor’la ilgili ilimiz yöneticilerinin katılımıyla bir toplantı yapıldığını anımsatan Gazeteci İsmail Akar, “Toplantıyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı. Toplantıya il yöneticilerinin yanı sıra ilimiz AK Parti milletvekilleri de katıldı.

gün fm

Diğer partilerden seçilmiş olan milletvekilleri neden yoktu? Çağrıldı mı? Yoksa davet edilmesine rağmen onlar mı katılmadı? Merak ediyorum. Yine TSYD İl Temsilcisi Nadir Güzbey neden davet edilmedi? Bence katılmalıydı.Bu toplantı geç kalınmış bir toplantıdır. Bakın Teknik Direktör gitti. 12 futbolcu alacaklarımızı alamadık diyerek gitti. Bu alacaklar mecburen ödenecek. Şunu da eklemek lazım ki, şu an takımda mücadele eden futbolcularımız her şeye rağmen canla başla mücadele ediyor. Takımın geleceğine siyasilerin karar vermesi beklentisi yanlıştır. Her kesimden insanın takıma sahip çıkması lazım. Çünkü bu takım Ak Parti’nin değil, Afyon’un takımıdır. Yani o tarihte toplantı yapılarak mesele çözülseydi daha iyi olacaktı. Bu arada  Park Hayat grubu Afyonspor’a sponsor oldu. Bunu da eklemek isterim” diye konuştu

KURUMSAL DEĞİL DURUMSAL BAKILIYOR

“Türkiye’de futbolu siyasiler yönetiyor” diyen Gazeteci Ertuğrul Sevim, “Birinin herhangi bir kulübe antrenör veya futbolcu alınması için milletvekillerinin veya siyasilerin aranması gerekiyor. Spor üzerinden toplum idare ediliyor. Afyonspor’un durumu Türkiye’den farklı değil. Kulüple ilgili yapılan toplantıya katılanlar futbolla ilgili insanlar değil. 300 bin nüfuslu İrlanda’dan bir sürü futbolcu yetiştiriliyorsa, 750 bin nüfuslu Afyon’da da yetiştirilebilir. Trabzon’un nüfusu da Afyon kadar ama süper lig ve 1. lige bakın mutlaka 61 formalı futbolcu görürsünüz.Yani alt yapıya önem vermemiz lazım. Kendi bünyemizden futbolcu çıkartmak zorundayız. Hükümet gençlere şaşı bakıyor. Tarihin en temiz, en düzgün ve en eğitimli gençliği ile karşı karşıyayız. Fakat yetişkinler gençliği düşünmüyor. Bunun düzeleceğini düşünmüyorum. Maalesef spora kurumsal değil durumsal bakıyoruz” diye konuştu.

KULÜPLERİN MALİ YÜKÜ ARTIYOR

Ülkemizin genç bir nüfusa sahip olduğunu söyleyen Gazeteci Ahmet Tunca, “Gençlerin enerjilerinin harcanması için sporla uğraşmaları lazım. Günümüzde gençler futbol ağırlıklı sporla ilgileniyor. Eskiden sporla uğraşanlara iyi gözle bakılmazdı. Bugünlerde bu anlayış değişti. Şimdi de sporu gelir getiren bir sektör olarak görmeye başladık. Halbuki böyle bakılmamalı. Sporu gelir kapısı olarak görmek yanlış. Geçmişte Afyonspor’a Muzaffer Sayıoğlu, Yusuf Özer ve Atilla Kurtbaş gibi işadamlarımız sahip çıkıp iyi yere getirmişlerdi. Onları da rahmetle anıyorum. Futbolda kendi çocuklarımızı yetiştirmeliyiz. Yabancı ağırlıklı oyuncu olunca kulüplerin mali yükü artıyor. Futbol okulları sayısı artırılmalı. Kısacası futbolu sporu spordan gelen insanlar yönetmesi lazım.Bakın ben yıllar önce Adil spor Başkanlığı yaptım. O dönem Bir beldenin takımı olan Adil spor başarıdan başarıya koşmuştu” dedi. Programda yerel seçime doğru son durum ile 10 Ocak Çalışan gazeteciler Günü dolayısıyla gazetecilik de değerlendirildi.

Kaynak: SAFİYE KALENDER