Afyon’un hangi ilçe ve belde belediyelerinde işçi kıyımı oldu? Türk-İş Başkanı rakam vererek açıkladı! Afyon’un hangi ilçe ve belde belediyelerinde işçi kıyımı oldu? Türk-İş Başkanı rakam vererek açıkladı!

Afyon Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Eroğlu, şeker pancar hasadının gelmesine rağmen alım fiyatının açıklanmamasının pancar çiftçilerini umutsuzluğa düşürdüğünü söyledi. Eroğlu, çiftçinin bu yılki girdi maliyetlerin yükselmesinden dolayı üreticilerin beklentisi 16 polar pancarın taban fiyatının en az 2 bin 500 olmasını istediklerini belirtti.

“Çiftçi kazanırsa ülke kazanır” diyen Eroğlu, çiftçilerin pancar paralarının çok gecikmeden ödenmesini talep ettiklerini vurguladı. Çiftçi üretirse ülkenin kazanacağına dikkat çeken Eroğlu sözlerine şöyle devam etti: “Elektrikçi, mazotçu, ilaççı, gübreci, tarım makinası sektörü, hayvancıya, nakliyeciye, tarım işçisine katkı sağlayan tarım ve endüstri maddesi olan şeker pancarının fiyatının değerinde artmasını beklemektedirler” dedi.\\ N,S

Editör: Nurbanu Soy