Başkan Topçu, Başkan Köksal'ı ziyaret etti! Başkan Topçu, Başkan Köksal'ı ziyaret etti!

Tatil döneminde Şanlıurfa'ya olan ilginin arttığına dikkat çeken Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası Genel Sekreteri Müslüm Çoban, kente gelen herkesin mutlaka Göbeklitepe'yi görmek istediğini ifade etti. Çoban, tatil sebebiyle özellikle çocuklu ailelerin Şanlıurfa'ya büyük ilgi gösterdiklerini ve çizgi filmlerden tanıdıkları Göbeklitepe'yi yerinde görmek istediklerini belirtti.

12 yaşındaki Beste Bodur ve 13 yaşındaki Kaan Tokatlı da aileleriyle birlikte Göbeklitepe'ye gelen çocuklar arasındaydı. Bodur taşların üzerindeki motiflere özellikle dikkat çekerken, Tokatlı ise Göbeklitepe'yi televizyonda görmüş olmasına rağmen yerinde görünce etkilendiğini belirtti.

Bir diğer ziyaretçi Mehmet Kalkan da, ailesiyle birlikte Göbeklitepe'yi ziyaret etme fırsatı bulduklarını ve çocuklarının burada çok eğlenip memnun kaldıklarını söyledi. Kalkan, herkesin Göbeklitepe'yi görmesini tavsiye etti.

Konya'dan gelen ziyaretçi Hamdi Ataç da Göbeklitepe'yi muazzam bulduğunu ifade etti ve antik dönemde bu taşların nasıl bu tepedeki yerlerine ulaştığını merak ettiğini dile getirdi. AA

Editör: Cemile Kaytan