Yeni bir eve taşınmanın heyecanıyla bazen önemli yasal yükümlülükler göz ardı edilebiliyor.

TOKİ vergisiz arsa satıyor! Birikmiş TL’si olana sudan ucuza yatırım fırsatı TOKİ vergisiz arsa satıyor! Birikmiş TL’si olana sudan ucuza yatırım fırsatı

Ancak, yeni bir adres belgesi olan vatandaşlar için ikametgah değişikliği yasal bir zorunluluk ve bunun için belirlenen süre 20 iş günü. Bu süre içerisinde gereken bildirimlerin yapılmaması durumunda vatandaşları bekleyen idari para cezasının miktarı dikkat çekiyor: tam 9.441 TL.

Vatandaşların adres değişikliklerini bu süre zarfında yapmalarının önemi yalnızca cezanın ödenmesiyle sınırlı değil. Aynı zamanda, resmi işlemler kapsamında aile hekimi atamasından oy kullanılacak bölgenin belirlenmesine, devlet okullarına kayıtlardan sosyal hizmetlere kadar birçok önemli durumu da etkiliyor.

Edevlet

İkametgah değişikliği işlemleri için vatandaşlar, en yakın Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne şahsen başvurabilecekleri gibi, internet üzerinden kolay ve hızlı bir şekilde E-Devlet üzerinden de işlem yapabilirler.

Yetkililer, vatandaşların mağdur olmaması ve yüksek miktarda cezalarla karşılaşmamaları için gerekli bildirimleri zamanında yapmaları konusunda uyarıda bulunuyor.

Kaynak: FATMA SEDA CAN