Borsa güne rekorla başladı Borsa güne rekorla başladı

T C K N Ile Basvurana Tek Seferlik Yardim S G K Basvurulari Az Once Acti 640X331

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) emekli, genel iş göremezlik veya maluliyet aylığı alan kişinin ölümü halinde ölüm yardımı ödüyor. Ancak dul ve yetim emeklilerin yakınları bu yardımdan muaftır.

Kime ödeme yapılacak?

– Emeklilerin vefatından önce verdikleri vergi beyannamesinde adı geçenler için,

– Beyanname vermemişse eşine,

– Eşi yoksa çocuklarına,

– Eşi veya çocuğu yoksa annesiyle babasına,

– Annesiyle babası yoksa kardeşlerine,

– Kardeşleri yoksa eğer yapılacak olan ölüm yardımı miktarını geçmemek kaydıyla fatura tutarı kadar, masrafları kendisinin üstlendiğini kanıtlayabilenlere ödenecektir.

Ölüm yardımları ölen sigortalının yakınları için maddi destek sağlanması amacıyla ödenmektedir. Ancak ödemelerin alıcılarının belirli bir sıraya göre belirlenmesi, ödeme koşullarının sağlanması gerekmektedir. Bu araç ve başvuru süreci hakkında daha fazla bilgi için lütfen her kurumun resmi web sitesini ziyaret edin.

Tckn Ile Basvurana Tek Seferlik Yardim Sgk Basvurulari Az Once Acti

EVDE BAKIM MAAŞI

Devlet desteğinin detayları;

Devlet desteğiyle bakım aylığı alan bir kişinin ölüm yardımından yararlanabilmesi için, vefat etmiş olan sigortalının iş kazası veya meslek hastalığı nedeniyle vefat etmiş olması ve arta kalan maluliyet geliri elde etmiş olması gerekir. Sigortalının en az 360 gün süreli malullük, yaşlılık, ölüm sigortası primi ödemesi de bir diğer gerekliliktir.

Bu yardımın kullanılması konusunda nihai bir anlaşmaya varıldığı görülüyor. Bu düzenlemeye göre, sosyal yardım talebiniz öncelikle ölen sigortalının eşine gidecektir. Bu yardım daha sonra çocuklara, eğer müsait değillerse ebeveynlerine, eğer müsait değillerse kardeşlerine sağlanır. Bu sıralama, desteklerden kimlerin yararlanacağının belirlenmesinde ve desteğin adil bir şekilde dağıtılmasında önemli rol oynamaktadır.

Bu avantajlardan yararlanmak için öncelikle gereken belgelerle birlikte SGK’ya başvurmanız gerekmektedir. Yararlanıcının ödeme yükümlülüğü yoksa, dilekçe kabul edilecektir. enaze masraflarının tutarı yıllık ekonomik dalgalanmalar ve tüketici fiyat endeksindeki değişimler dikkate alınarak belirlenmektedir.

SGK’nın 2024 yılında sağladığı cenaze desteği miktarı 3 bin 385 TL şeklinde açıklandı. Ayrıca Emekli Sandığı emeklisinin vefatı halinde emekliye ait emeklilik fonuna minimum 8 bin 240 TL ödeneceği belirtildi. Bu yardım, hayatını kaybeden sigortalının yakınlarına destek sağlayarak maddi rahatlamayı temsil etmektedir.

Kaynak: FATMA SEDA CAN