Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Fehmi Güray Çakır yaptığı açıklamalarda milli görüşün genlerinde doğruya doğru, yanlışa yanlış demenin olduğunun altını çizerek Yeniden Refah Partisi olarak dürüstlük ve hakkaniyeti ön planda tutarak siyaset yaptıklarını dile getirdi. İl Başkanı Çakır “Yapılan her doğru ve ülke menfaatine olan işin yanındayız ancak  şahsi çıkarlarını ülke menfaatlerinin önünde tutanlara da siz doğrusunuz demedik ve diyemeyiz. Her şeyden önce bizim milletimize karşı sorumluluklarımız ve görevlerimiz var” dedi.

“Doktor Civanım” Motoru Bakın Nerde Çıktı! “Doktor Civanım” Motoru Bakın Nerde Çıktı!

Paris İklim SözleşmesiÇiftçimize ve Hayvancımıza İhanettir…

Türkiye siyasetinde Paris İklim Anlaşmasıyla alakalı olarak durumun dezavantajlarını dile getiren tek parti olduklarını belirten İl Başkanı Çakır karbon salınımını engelleme adı altında küresel ailelerin farklı hesaplarının olduğunu dile getirdi. İl Başkanı Çakır konuya ilişkin açıklamasında “Çevreyi ve doğayı koruma adı altında dayatılan Paris İklim Sözleşmesi’nin sadece vitrinde ki söylem ve sloganlarının masum gösterilmek suretiyle asıl amacın farklı olduğunu biliyoruz. Bugün salınım oranları afaki derecede yüksek olan ABD, Çin ve Rusya gibi pek çok güç bu anlaşmaya taraf olmazken karbon salınım oranı yüzde birlerde olan Türkiye’de bu anlaşmanın tarafı olması mantık dışıdır” ifadelerini kullandı.

Paris İklim Sözleşmesinden ivedilikle dönülmenin ülkenin menfaatine olacağını dile getiren İl Başkanı Çakır gizlenen hedefin Türkiye’de hayvancılığı bitirmek ve filtre ithalatından başka bir şey olmadığının altını çizdi. İl Başkanı Çakır yazılı basın açıklamasında “Gelişmekte olan ülkelerden bir tanesiyiz. Hayvancılık milletimizin bel kemiği bir sektördür. Dışarıdan birileri hayvanlarınız doğaya karbon salınımı yapıyor diyorsa burada durup bir düşünmek lazım. Unutulmamalıdır ki Dünya için en büyük tehdit etinden, sütünden ve yününden faydalandığımız hayvanlar değil, insanoğlunun kendisidir. Kaldı ki illa ki bu iddialarında diretirlerse karbon salınımının önüne geçmenin çözümü de basittir. Maliyeti düşük olan deniz yosununun hayvan yemlerine entegrasyonuyla zaten çok az doğal salınım yapan hayvanların bu durumunu da önleyebilirsiniz” diyerek hükümetin hatalı politikasını sürdürmekte ısrarcı olduğunu vurguladı.

Yapay et pazarının oluşmasını birileri istiyor diye, birileri daha çok kazanacak diye ve yine aynı birileri “Ben Tanrı’nın işini yapıyorum” şeklinde küstahça konuşabiliyorken Türkiye olarak bu anlaşmaya ortak olunmaması gerektiğini belirten İl Başkanı Çakır, yerelde kamuoyu oluşturmak ve vatandaşları bilgilendirmek için çalışma yürüttüklerini belirtti.

Başladığımız Yere Geri Mi Döndük…

Ekonomik olarak yaşanan buhranın farkında olduklarını dile getiren İl Başkanı Çakır borcu borçla kapatma mantığının ülkeyi düzlüğe çıkarmayacağını aksine mevcut olan olumsuz durumun etkilerini daha da artıracağını savundu. İl Başkanı Çakır açıklamasında “ İktidar partisi ilk döneminde İMF borcunu kapattık diye örtülü propagandayla seçim kazanmış bir partidir. Bugün geldiğimiz noktada yeniden borç aldıkları iddiası son derece düşündürücüdür” diyerek ekonominin yalnızca faiz belasından sıyrılarak düzelebileceğini belirtti. İl Başkanı Çakır faizci ekonomi modelleriyle her geçen gün uçuruma sürüklenen bir Türkiye gerçeği olduğunu ve iktidarın buna çare aramak yerine borçları kapatmak için ekonomik özgürlük anlamına gelen maliyeye IMF prangası takmak istediğini ifade etti. İl Başkanı Çakır Milli Görüş Lideri Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan döneminde 11 ayda nasıl ülkeyi düzlüğe çıkardılarsa yine aynı ruhla bunu başarabilmenin mümkün olduğunu dile getirdi. İl Başkanı Çakır “Denk bütçe ve paylaşımda adalet formüllerini uygulayarak hem vatandaşın yükünü hem de devletin ekonomik özgürlüğünü sağlarken israfın da önüne geçilmesiyle ülkede bereket rüzgarları estirilebilir. Onun dışında kalan hiçbir çözüm bu yaraya pansuman olamaz” dedi.

Editör: Duygu Özger