Emekliler 70 Bin TL ödemenin sahibi oluyor! Maaşınızı çekerken alabilirsiniz Emekliler 70 Bin TL ödemenin sahibi oluyor! Maaşınızı çekerken alabilirsiniz

Milyonlarca sürücüyü ilgilendiren ve sürücülerin moralini bozan trafik sigortasıyla ilgili yeni açıklamalar geldi. Trafik sigortasının zam oranında düzenleme yapılmaya başlandı. Yapılan düzenlemeyle üst sınır oranı belli oldu. 

Bildiğiniz gibi şuanda yapılan sigorta hesaplamasına göre araç trafik sigortalarına verilen ücret oldukça yüksek olmaktadır. Bu bakımdan Mayıs ayına kadar her ay yüzde 5 artış kararı alınmıştı. Yapılan uygulama kapsamında zamda üst sınır açıklandı. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme Kurulu tarafından 2 katına kadar artırma yetkisi bulunmakta.

Sigorta Oranları Artış Yapacak! 

Bildiğiniz gibi Ocak ve Şubat aylarında sigorta oranında artış yüzde 10 oranında oldu. Mart ve nisan ayında olan artış ise yüzde 5 oranında kaldı. Yapılacak yeni uygulamayla mayıs ayı zam oranı üst sınırı yüzde 3 olarak belirlendi. 

Ocak ayında asgari ücrete ve memur maaşına zam geldikten sonra hemen herşeye de zam geldi. Bir zam da sigorta ücretlerine gelmişti. Fakat artık sigorta ücretlerinde düzenleme yapılarak belirli oranlarda artış yapılacak.  

Kaynak: MURAT EMRE