AFSÜ Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nazlı Şensoy, TÜBİTAK Bilim Söyleşileri kapsamında Afyonkarahisar Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine, “Teknoloji Bağımlılığı” konusunda bilgi verdi.

afyonkarahisar sağlık bilimleri üniversitesi

Teknoloji bağımlılığına sebep olan risk faktörleri

Teknolojinin hayatın her alanına nüfuz ettiği günümüzde teknolojiyi doğru kullanmak için alternatif yolların ele alındığı etkinlikte gençlerin teknoloji ile bağımlılıktan uzak, güvenli, doğru ve sağlıklı bir ilişki kurmalarının önemi üzerinde duran Prof. Dr. Şensoy, teknoloji bağımlılığına sebep olan risk faktörleri ve bağımlılıkla mücadelede çözüm yollarına dair açıklamalarda bulundu.

Afyonkarahisar'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi! Afyonkarahisar'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi!

Teknoloji bağımlısı

Özellikle sosyal medyanın sağlıklı kullanımı konusunda gençleri bilinçlendirmeyi hedefleyen ve öğrencilerin katılımıyla etkileşimli bir şekilde gerçekleşen söyleşide gençlerin davranışsal bağımlılık hakkındaki fikirleri de soruldu ve bağımlılığın gerçek nedenleri tartışıldı.

Kaynak: NURBANU SOY