Afyonkarahisar turizminin omurgasını oluşturan ve kentin dışarıdan gelen yerli ve yabancı turist noktasında vitrin görevi gören otellerin sömestr boyunca doluluk oranlarını ve etkinliklerini odakgazetesi.com okuyucuları için derledik. İşte turizmin başkenti Afyonkarahisar’ın otellerindeki son durum…

oteller

AFBEL’DE ADIM ATACAK YER YOK

Ziyaretçi akınına uğrayan Afyonkarahisar, termal turizmin merkezi olarak dikkat çekiyor. AFBEL Otel Müdürü Ebubekir Önder, otellerinin sömestr tatili süresince tam kapasite ile çalıştığını ve misafirlerine hizmet verdiğini aktardı.

AFBEL’DE ADIM ATACAK YER YOK AFBEL’DE ADIM ATACAK YER YOK

ebubekir önder

Önder, "Müşterilerimizin yoğun ilgisinden dolayı şu an otelimizde boş oda bulunmuyor. Aile grupları ve kültür turları termal tatil için özellikle tercih edilen seçenekler arasında yer alıyor" dedi. Otelin termal turizm, kültür turları ve gastronomi turizmi alanında yoğun bir talep gördüğünü vurguladı.

afbel otel

AFBEL Otel, ağırlıklı olarak yetişkin misafirlerine yönelik hizmetler sunsa da çocuklar unutulmadı. Önder, "Aslında büyük etkinlikler düzenlemiyoruz; ancak çocuklarımız için sinema ve oyun alanı gibi aktivitelerimiz var. Çizgi film gösterimlerimiz ve badminton etkinliklerimiz düzenli olarak gerçekleştiriliyor" şeklinde konuştu.

afbel otel

afbel termal

İKBAL TURİSTLİK YERLERİ GEZDİRİYOR

İkbal Otel Müdürü Ali Gümüşhan, sömestr tatili denilince akla ilk olarak Afyonkarahisar’ın geldiğini söyledi. Her sömestr tatilinde İkbal Otel’e yoğun ilgi olduğunu söyleyen Gümüşhan, “ Her sene olduğu gibi bu sene de sömestr tatilinde akla gelen ilk il Afyonkarahisar oldu. Hem çocuklara hem de yetişkinlere yönelik animasyonlarımız var. Yine tüm otellerin termal havuzlarını, yüzme havuzlarını kullanıyorlar. Hem dinleniyorlar hem eğleniyorlar hem de Afyonkarahisar’ın tarihi turistik yerlerini geziyorlar.”

ali gümüşhan

Genellikle diğer illerden yoğun ilgi olduğunu söyleyen Gümüşhan, “İstanbul, Ankara, Eskişehir, Uşak, Antalya, Muğla, İzmir gibi illerimizden gelen misafirlerimiz daha yoğun ve geçen seneye bakıldığında bu sene talep daha fazla.”

İKBAL TURİSTLİK YERLERİ GEZDİRİYOR İKBAL TURİSTLİK YERLERİ GEZDİRİYOR

ikbal otel

Yetişkinler için canlı müzik olduğunu söyleyen Gümüşhan, çocuklar içinde animasyon aktivitelerinin olduğunu, oyun parklarının olduğunu belirtti.   

ikbal otel

KOREL OTEL HAREKETLİ

Korel Otel Müdürü Ümit Uysal, sömestr tatilinde yoğunluğun fazla olduğunu söyledi. Sabah saat 10:00’dan gece saat 10:30’a kadar animasyon alanlarının olduğunu ve dışarıdan animasyon ekipleri aldıklarını hem yetişkinlere hem de çocuklara aktivite olduğunu belirtti.

Ümit Uysal

AKÜ’den büyük atılım! AKÜ’den büyük atılım!

Uysal, “Yarışmalarımız oluyor, yetişkinler için aktivitelerimiz var, çocuklar içinde her akşam farklı bir gösterilerimiz mevcut” dedi.

KOREL OTEL HAREKETLİ! KOREL OTEL HAREKETLİ!

korel otel

Geçen sene doluluk oranı ile bu sene doluluk oranın aynı olduğunu söyleyen Uysal, “Geçen senede yoğundu bu sene de yoğun. Sömestr dönemi olunca aktivite yapan oteller daha çok tercih ediliyor. Geçen senede vardı aynı şovlarımız bu sene de aynı devam ediyor. Devamlı gelen misafirlerimiz çoğunluklu. Otelimizi tanıyan misafirlerimiz olduğu için rahat ediyorlar. Ulaşımı kolay, rahat, sakin ve temiz olduğu için tercih sebebi oluyor” diyerek hareketli ve yoğun bir dönemden geçtiklerini ifade etti.  

korel otel

korel otel

korel otel

YETİŞKİN VE ÇOCUKLAR İÇİN ETKİNLİKLER MEVCUT

Tatilcilerin tercihi olan Wyndham Afyonkarahisar Thermal & Spa'da doluluk oranı yüksek seviyelere ulaştı. Afyonkarahisar'ın popüler konaklama alternatiflerinden biri olan tesis, hafta içinde yüzde seksen, hafta sonları ise tam doluluk oranına erişti.

fatih kaan bayhan

Otel Müdürü Fatih Kaan Bayhan, müşteri memnuniyeti ve otelde sağlanan aktivite çeşitliliği ile ilgili bilgi verdi. Yetişkinler ve çocuklar için düzenlenen etkinliklerin, konukların tatil keyfini maksimize ettiği aktarıldı.

WYNDHAM OTEL’DE YETİŞKİN VE ÇOCUKLAR İÇİN ETKİNLİKLER YAPILIYOR! WYNDHAM OTEL’DE YETİŞKİN VE ÇOCUKLAR İÇİN ETKİNLİKLER YAPILIYOR!

otel

Bayhan, "Animasyonlarımız ve canlı müzik performanslarımız sayesinde her yaştan misafirimiz için eğlence sunuyoruz" diyerek otelin sunduğu imkanlar hakkında konuklarını bilgilendirdi.

Otelin sunduğu çeşitli aktiviteler, sağlığa yönelik termal spa hizmetleri ve konforlu konaklama imkanları ile misafirlerine unutulmaz bir tatil deneyimi vadediyor.

sirk

Kaan Bayhan, otelin yüksek sezon boyunca da benzer doluluk oranları beklendiğini belirtti. Tatil planlayan kişiler için öncesinde yer ayırtmanın yararlı olabileceği hatırlatıldı. ÖZEL HABER: FADİME ÖZKARAN//TUĞBA ÖZKAN

sirk

Kaynak: FADİME ÖZKARAN