O Üniversiteler Arasında AKÜ’de var! O Üniversiteler Arasında AKÜ’de var!

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu'na bağlı bölge federasyonları ve federasyon üyesi gazeteci cemiyetlerinin temsilcileri, 27. Başkanlar Kurulu Toplantısı için Bilecik’te bir araya geldi. Basın İlan Kurumu Temsilcisi Mehmet Ergün’ün başkanlığında gerçekleşen toplantıya, Türkiye’nin en büyük gazetecilik meslek örgütü olan TGK'nın çatısı altında bulunan 100’e yakın gazeteci katıldı.

gazeteciler

TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı başkanlığındaki heyet, organizasyonun ilk gününde Bilecik’te çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi. Valilik, belediye, üniversite ve ticaret sanayi odası gibi kurumları ziyaret eden heyet, bölgedeki önemli paydaşlarla bir araya geldi. Organizasyonun ikinci gününde ise Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, İletişim ve Medya Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Koordinatörü İdris Kardaş ve Bilecik Valisi Şefik Aygöl konuşmalar gerçekleştirdi.

TGK

GAZETECİLİK SEKTÖRÜNDE GÜNDEM

BİK Genel Müdürü Cavit Erkılınç, toplantıda yaptığı konuşmada, "İnternet sitelerinin resmi ilan alması, mevcut gazeteleri etkilemedi. Resmi ilan ücretlerine son iki yılda her sene yüzde 100'lere yakın zam yaptık. Önümüzdeki günlerde internet siteleri ve gazeteleri sıkı denetime alacağız." dedi. TGK Başkanı Nuri Kolaylı ise birleşme çağrısında bulunarak, "İlk başlarda sıcak bakmıyordum ama artık gazeteler birleşmeli. Son örnek Kütahya'da 9'dan 3'e düştü. Yoksa batacağız. Mutlaka meslek yasamız çıkmalı. Herkes gazetecilik yapamaz." şeklinde konuştu. Kolaylı ayrıca, TGK Genel Kurulu'nun önümüzdeki aylarda Kütahya'da gerçekleşeceğini açıkladı.

TGK

Toplantıya, Afyon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsmail Akar da katıldı.

Kaynak: GAMZE KOÇAK