Ticaret Bakanı Ömer Bolat, sektörün öncüsü hazır beton üretici ve satıcısı işletmelerin, milli bayramımız olan Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yıl kutlamaları nedeniyle bir fiyat indirme kampanyasına destek verme taahhüdünde bulunduklarını duyurdu.

SEKTÖREL SORUNLAR ELE ALINDI

Bakan, birliğin liderleri olan Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) heyeti ile yaptığı toplantının detaylarını sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. Bolat'ın bahsi geçen heyet ile İstanbul'da bir araya geldiği belirlendi. Bu toplantıda hazır beton üretiminde yaşanan sektörel sorunların ele alındığı belirtildi.

Özellikle 6 Şubat tarihinde meydana gelen ve 5 kentin ağır etkilendiği depremin ardından yaşanan haksız fiyat artışları ve piyasanın düzensiz seyri konusunda Bakan Bolat'ın sektöre yönelik uyarıları ve fiyat indirimi talebi oldukça anlamlıydı.

EPDK, Aynı Tür Akaryakıtlar İçin Yeni Karar! EPDK, Aynı Tür Akaryakıtlar İçin Yeni Karar!

Bakan açıklamasında, "THBB Yönetim Kurulu ve birlikte üye olan hazır beton üretici ve satıcısı işletmeler, bu toplantıda Cumhuriyetimizin 100. yılında halkımızın ve devletimizin yanındayız başlıklı fiyat indirme kampanyasına katılacakları konusunda bir taahhütte bulundular. Ayrıca, bu durumu kamuoyuyla paylaşacaklarını beyan ettiler. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Bu durum, hazır beton üretici ve satıcısı işletmelerin desteğini ve halk ile devlet yanında olduklarını gösteren bir girişim olarak görülebilir. Bakan Bolat'ın ayrıca, konunun üzerinde duracağını ve sektörün hareketlerini izlemeye devam edeceğini belirtti.

Editör: Tuğba Özkan