Uzmanından "yanlış diyet" uyarıları! Uzmanından "yanlış diyet" uyarıları!

Öncü Keçeli, yaptığı açıklamada, AFAD koordinesinde 13 Ekim - 12 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen 13 hava sevkiyatı ve iki deniz yolculuğuyla toplam 2 bin 500 ton insani yardımın Mısır'ın El-Ariş Limanı'na ulaştırıldığını dile getirdi. Keçeli, yardımların önümüzdeki dönemde artarak devam edeceğinin altını çizdi.

Türkiye'nin sivil toplum kuruluşları arasında iş birliği örnekleri de göze çarpıyor. Türk Kızılay ve Kuveyt Yardım Derneği işbirliğiyle, toplam 1107 ton yardım malzemesini taşıyan geminin El-Ariş Limanı'na yanaşmak üzere olduğunu belirten Keçeli, bu bağlamda TİKA'nın da Batı Şeria'da mahsur kalan Gazzeli işçilere yardım sağladığını vurguladı.

Sağlık alanında da Türkiye'nin desteği sürüyor. Keçeli'nin aktardığına göre, 16 Kasım'dan bu yana Gazze'den Türkiye'ye 182 hasta ve yaralı ile 147 refakatçinin getirildiğini ve bu bireylerin hastanelerde tedavi görme sürecine başladıklarını söyledi. Hasta ve yaralı sayısının daha da artacağına dikkat çeken Keçeli, bu süreçteki gelişmeleri paylaştı.

Ayrıca Öncü Keçeli, Gazze'de kurulacak olan sahra hastanesi ile ilgili çalışmaların da en kısa sürede tamamlanacağını duyurdu, böylece bölgedeki medikal ihtiyaca da yanıt verileceğine işaret etti.

Editör: Duygu Özger