Brüksel ziyareti süresince gazetecilere açıklamalarda bulunan Kacır, ülkemizin bu alanda gösterdiği ilerlemeyi anlattı. Bakan Kacır, Türkiye'nin son yıllarda yenilenebilir enerji alanında ciddi yatırımlar gerçekleştirdiğine dikkat çekerek, ülke genelindeki kurulu enerji kapasitesinin yüzde 55'inin yenilenebilir enerji tesisi olduğunu vurguladı. Bakan, enerji alanındaki planlamalarda güneş enerjisi ve rüzgar enerjisi öne çıkan sektörler arasında yer almakta ve 2035 yılına kadar yıllık 5 gigavat kapasite ilavesi hedeflenmekte olduğunu belirtti. Ülkenin güneş paneli üretiminde Avrupa'da birinci sıraya oturması ve dünya genelinde dördüncü sırada yer almasından övünç duyan Kacır, bu başarının alt yapının geçmiş yıllarda sağlamlaştırılmasına bağlı olduğunu ve artık güneş hücresi üretiminin de Türkiye'de yapıldığını kaydetti.

İYİ Parti Genel Başkanını seçti! Yeni Genel Başkan kim oldu? İYİ Parti Genel Başkanını seçti! Yeni Genel Başkan kim oldu?

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin Türkiye dışında güneş paneli üretiminde alternatif bir kaynağının olmadığının altını çizen Kacır, ayrıca rüzgar türbini üretiminde de Avrupa'da dördüncü sırada olduklarını ve Türk rüzgar türbini üreticilerinin yıllık yaklaşık 2 milyar avro iş hacmine sahip olduğunu ifade etti. Çin ile yaşanan rekabetin giderek kızıştığı bir dönemde AB ülkelerinin Uzak Doğu'ya karşı zorlanmaya başladıklarına işaret eden Bakan, Avrupa'nın eskiden kendi iç pazarları sayesinde belirli bir rahatlık yaşadığını, fakat Çin'in üretim fazlası ve iç pazarındaki yavaşlama ile AB ülkelerindeki şirketlerin artık rekabet konusunda daha fazla zorlandığını dile getirdi.

Editör: Duygu Özger