Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi öncülüğünde Türkiye'den 24 kişilik bir heyetin etkinliğe katılması planlanıyor. Heyetin içerisinde Milli Teknoloji Genel Müdürlüğü, Kalkınma Yatırım Bankası ve Türkiye Varlık Fonu, İstanbul Kalkınma Ajansı gibi devlet kurumlarının yanı sıra, teknoloji şirketleri ve girişim sermayesi fon yöneticileri de bulunacak.

2024-KPSS Lisans başvuruları başladı! 2024-KPSS Lisans başvuruları başladı!

Bu uluslararası etkinlikte Türk girişimciler sunum yaparak çeşitli yarışmalara katılacak, yeni pazar ve müşterilere ulaşma, yatırım bulma ve uluslararası teknoloji şirketleriyle iş birliği yapma fırsatları yakalayacaklar. Etkinliğin 13 bin ziyaretçi çekmesi ve dünya çapında 5 bin girişimci ile 3 bin yatırımcının bir araya gelmesi bekleniyor.

Ayrıca, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi "Türkiye: Home to Most Female-Founded Unicorns in Europe" temalı bir panel düzenleyecek. Bu panelde, unicorn olmuş Türk girişimleri ve Türkiye'nin teknoloji ekosistemi ele alınacak. Özellikle kadın girişimcilerin başarılarına odaklanılacak.

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, Türkiye'nin teknoloji şirketleri için önemli bir yatırım destinasyonu olduğunu ve son üç yılda 3,5 milyar dolarlık yatırım çektiğini açıkladı. Dağlıoğlu ayrıca, Slush etkinliğini Türkiye'nin ekosistemini küresel yatırımcılara anlatmak için önemli bir fırsat olarak değerlendirdiklerini belirtti. AA

Editör: Duygu Özger