Havaların ısınması sebze ve meyve fiyatlarına olumlu yansıdı Havaların ısınması sebze ve meyve fiyatlarına olumlu yansıdı

Büyükelçi Musa, Çin'in resmi yayın organı "Halkın Günlüğü" gazetesinde yer alan İngilizce makalesinde, iki ülke arasındaki "stratejik işbirliği ortaklığı"nın 2010'da kurulduğundan bu yana, çok çeşitli sektörlerde belirgin ilerlemeler yaşandığını belirtti. Bunlar arasında ekonomi, ticaret, kültür, eğitim, turizm ve ulaştırma sektörleri bulunuyor.

Büyükelçi, artan işbirliğinin sadece iki ülkenin refahına değil, aynı zamanda bölgesel ve küresel istikrar ile kalkınmaya da katkı sağlayacağını vurgulayarak "Uzun tarihsel bağları, coğrafi avantajları ve ortak kalkınma ihtiyaçlarıyla Türkiye ve Çin, gelecek için işbirliğini geliştirmeye hazır" dedi.

Ayrıca, Büyükelçi Musa, Türkiye'nin Çin'in Kuşak ve Yol Girişimi'ne başından itibaren destek verdiğini, Orta Koridor Projesi'nin ise Kuşak ve Yol ile doğal uyum içinde olduğunu işaret etti.

Türk ihraç mallarını taşıyan ilk yük treninin Aralık 2020'de Çin'e ulaştığını belirten Musa, bunun yeni bir ticaret güzergahının açılışını müjdelediğini vurguladı.

Editör: Duygu Özger